Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola ItäTerveys27.9.2022

Parturi-kampaaja Katri kokee sairaskuluvakuutuksen oleelliseksi osaksi riskienhallintaa

Joskus sairastuminen yllättää ja voi aiheuttaa ikävää keskeytymistä yritystoimintaan oli kyse sitten yrittäjän tai työntekijöiden poissaoloista. Sairaskuluvakuutuksella voidaan taata helppo ja nopea hoitoon pääsy. Parturi-kampaaja Katri kertoo omat kokemuksensa sairaskuluvakuutuksen hyödyistä.

Katri Derby on iisalmelainen hiusalan yrittäjä. Katrin yritys HairCut Factory sijaitsee Iisalmen keskustassa Kirkkopuistossa. HairCut Factoryssa on vahva ammattiosaaminen ja nauru raikuu pitkin päivää saaden asiakkaat hyvälle tuulelle.

”Yrittäjänä on tärkeää varautua ennakolta erilaisiin tilanteisiin. Kauneusalan toimijana olen varatutunut riskeihin vakuuttamalla liiketilan ja –toiminnan, sekä oman terveyteni. Minulla kaikki toiminta on näissä tiloissa, joten keskeytymisturva on todella tärkeä osa toiminnan jatkuvuuden turvaamista. Ammatissani liiketoiminta syntyy omasta käsityöstäni ja siksi koen itseni vakuuttamisen arvoiseksi”, Katri kertoo.

Sairauskuluvakuutus auttaa pääsemään helposti ja nopeasti hoitoon

Yrittäjän on mahdollista saada lisäturvaa sairauskuluvakuutuksesta normaalien lakisääteisten vakuutusten lisäksi. Pienyrittäjällä on harvoin työterveyshuoltoa ja sairastuessaan hän on usein julkisten palveluiden varassa. Sairauskuluvakuutus nopeuttaa hoitoon ja tutkimuksiin pääsemistä, jolloin paluu terveenä töihin on myös huomattavasti nopeampaa.

Kun työpäivät täyttyvät asiakasvarauksista on LähiTapiolan TerveysHelppi-sovelluksen kautta asioiminen ja ajan varaaminen todella kätevää ja aikaa säästävää. TerveysHelppi etsii yrittäjälle sopivan vastaanottoajan ja tarvittaessa oikean erikoislääkärin suoraan ilman useita yleislääkärikäyntejä.

Sairauskuluvakuutus turvaa myös yrityksesi toiminnan jatkuvuutta: terveydenhuollon kulut eivät pääse yllättämään ja sinä sekä työntekijät pääsevät nopean hoidon ansiosta myös nopeasti takaisin työn pariin.

”Naisalan yrittäjänä gynekologille pääseminen on hyvin hankalaa, koska julkisella puolella vastaanottoaikoja on hyvin vähän. En tullut ajatelleeksi, että yritykselläni olisi ollut sairauskuluvakuutus käytettävissä, joten kerran hukkasin kokonaisen työpäivän gynekologisen vaivan selvittelyyn. Jouduin lopulta käymään sekä paikallisessa terveyskeskuksessa että Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Jos olisin muistanut ja ymmärtänyt, että sairauskuluvakuutukseni kattaa myös gynekologisten oireiden tutkimukset, olisin saanut jo Iisalmessa yhdellä käynnillä erikoislääkärin arvion. Näin ei olisi tuhlautunut kokonaista työpäivää peruutettuine asiakkaineen”, Katri kertoo.

"Haluaisin muistuttaa, että sairastuminen tai vaivat ovat paljon muutakin kuin yskä ja nuha. Iän myötä erilaisia vaivoja ja kolotuksia tulee meille kaikille. Minusta on ihanaa saada niihin nopeasti hyvää ja ammattitaitoista hoitoa”, Katri muistuttaa.

Yrittäjän sairastuminen halvaannuttaa koko yrityksen liiketoiminnan

Kaikissa yrityksissä avainhenkilön sairastuminen voi aiheuttaa huomattavia häiriöitä toimintaan ja pahimmillaan aiheuttaa jopa koko toiminnan alasajon. Ennaltaehkäisevä ja ajoissa saatu hoito alkaviin vakaviin sairauksiin parantaa toipumismahdollisuuksia ja nopeuttaa työhön paluuta, jolloin liiketoimintaan kohdistuvat henkilöriskit pienentyvät. Myös yrittäjän työjaksaminen ja elämänlaatu ovat turvattuina, kun hänen oma terveys- ja henkilöturva ovat kunnossa.

”Vaikka vakuutuksen ottaminen tuntuu kalliilta, on se varsin pieni investointi ja satsaus omaan hyvinvointiin. Yrittäjänä arvostan, että LähiTapiola tarjoaa asiantuntevaa vakuutusneuvontaa ja huolehtii, että minulla on kaikki tarvittavat vakuutukset kunnossa. Koen, että olen sekä itse että yritykseni hyvin turvattu äkillisen sairauden tai muun vahingon sattuessa.”, Katri toteaa.

”Myös yrittäjä voi sairastua vakavaan tai pitkäaikaiseen sairauteen, jonka tutkimus- ja hoitokulut ovat todella arvokkaita. Moni yrittäjä on kokenut sairauskuluvakuutuksen elämää ja arkea helpottavana turvana. Jokaisen yrittäjän perusturvaan pitäisi kuulua sopivan kokoisen YEL-vakuutuksen lisäksi, yrittäjän tapaturmavakuutus, sairauskuluvakuutus sekä yrittäjän oman sosiaaliturvan täydentäminen mm. päiväraha-, pysyvän haitan-, vakaavansairauden ja kuolemanvaran turvalla. Varsin monessa taloudessa yrittäjä tuo valtaosan perheen tuloista, jolloin hänen sairastuessaan koko perheen toimeentulo on vaarassa varsinkin tällaisina aikoina, jolloin sähkö, ruoka ja muut elämisen kustannukset ovat kallistuneet merkittävästi.”, LähiTapiola Idän asiakkuuspäällikkö Virpi Murtola avaa.

Ota yhteyttä LähiTapiola Idän yritysmyyntiin: https://www.lahitapiola.fi/ita-yrittajalle