Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous21.9.2022

LähiTapiolan Mutkattomat kodit ovat mukana Green homes -vastuullisuustoiminnassa yhteistyössä Raklin kanssa

Tavoitteena on lisätä vuokra-asukkaiden tietoisuutta energiankulutuksesta ja päästöistä sekä opastaa heitä arjen ilmastotekoihin ja kestävämpään asumistapaan.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito käynnistää yhdessä kuuden ammattimaisen kiinteistöomistajatahon sekä Kiinteistöomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:n kanssa vuokra-asumiseen keskittyvän Green homes -vastuullisuustoiminnan. Kaikki mukana olevat toimijat ovat sitoutuneet vuokra-asuntoyhteisöjen energiatehokkuussopimukseen sekä kiinteistöjen käytönaikaisen energian päästöttömyyteen vuoteen 2030 mennessä.

- Olemme panostaneet vastuullisuustyöhön ja kiinteistöjemme energiatehokkuuteen jo pitkään. Kiinteistötasoiset vastuullisuusteot eivät kuitenkaan riitä vaan meidän pitää saada myös kiinteistöjemme käyttäjät mukaan tekemään parempia valintoja arjessaan. Green homes mahdollistaa yhteistyössä alan muiden merkittävien toimijoiden kanssa tietoisuuden lisäämisen energiatehokkaan ja vähäpäästöisen asumisen mahdollisuuksista, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon vastuullisuuspäällikkö Katariina Aarnio kertoo.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon hallinnoima asuntokanta on mukana toiminnassa kokonaisuudessaan. Toiminnan piirissä olevissa Green homes –kodeissa asukkaat saavat vuokranantajaltaan vuosittain tietoa taloyhtiönsä sähkönkulutuksesta, CO2-päästöistä, asukkaiden vedenkulutuksesta ja kierrätysasteesta. Lisäksi asukkaille tarjotaan opastusta arjen ilmastotekoihin.

- Asukkaiden rooli asumiseensa liittyvän energiankäytön ja päästöjen vähentämisessä on merkittävä asumisen tuottaessa noin kolmanneksen suomalaisten hiilijalanjäljestä. Toivomme, että tarjoamalla asukkaillemme konkreettisia lukuja asumisesta aiheutuvista ilmastopäästöistä sekä vinkkejä niiden hillitsemiseksi he ymmärtävät, että pienilläkin arkisilla teoilla on merkitystä kokonaisuuden kannalta, Aarnio selventää.

Lue lisää Green homes -vastuullisuustoiminnasta täältä.

Lue lisää LähiTapiolan Mutkattomista kodeista täältä.