Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Vellamo29.8.2022

LähiTapiola Vellamo Malvan pääyhteistyökumppaniksi

LähiTapiola Vellamossa olemme ylpeitä pääyhteistyökumppanuudesta Malvan kanssa. Yhteistyökumppanuus parantaa Malvan toimintaedellytyksiä ja tarjoaa LähiTapiola Vellamon työntekijöille ja sidosryhmille unohtumattomia taide-elämyksiä upouudessa museossa.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva ja LähiTapiola Vellamo ovat tehneet yhteistyötä jo ennen pääyhteistyökumppanuuttakin. Ryhdyimme Kokoelmakummiksi jo vuonna 2020. Kokoelmakummien arvokkaalla tuella pystyttiin konservoimaan Viipurin taidemuseosta Lahteen periytyneitä taideteoksia, jotka nyt ovat esillä Malvan Juuret – aarteita kokoelmista -näyttelyssä. Kummiteokseksemme valikoitui Kanahaukka ja Teeri (1928, Lennart Segerstråle.)

Laajemmassa taideteosyhteistyössä konservoitiin Alvar Aallon näyttävä reliefi, joka sijoitettiin LähiTapiola Vellamon uusiin tiloihin osoitteessa Aleksanterinkatu 10. Museolla oli ollut jo pidempään tarve löytää sijoituspaikka näyttävälle reliefille, joka yhteistyön myötä pääsi esille arvoiselleen paikalle.

- Yhteistyömme Malvan kanssa on tarjonnut jo nyt upeita elämyksiä asiakkaillemme, henkilöstölle, hallinnolle sekä sidosryhmille. Museo ja sen ympärille rakentunut sykkivä palvelukokonaisuus viehättää meitä kovin ja olemme siitä lahtelaisena yrityksenä todella ylpeitä, toteaa LähiTapiola Vellamon hallintojohtaja Johanna Siiropää.

Kuvassa Johanna Siiropää esittelee toimitiloihimme sijoitettua siilihahmoa, joka on lahtelaisen kuvanveistäjä Väinö Komun taideteos 70-luvulta.