<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Itä 16.6.2022

LähiTapiola Keskinäisen Vakuutusyhtiön hallintoneuvoston puheenjohtajaksi on valittu professori Anssi Keinänen Joensuusta

LähiTapiola-ryhmän LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö (LähiTapiola Vahinkoyhtiö) valitsi 2.6.2022 hallintoneuvoston kokouksessaan puheenjohtajaksi Anssi Keinäsen Joensuusta. Keinänen toimii Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksen professorina ja LähiTapiola Idän hallituksen puheenjohtajana. Keinänen valittiin myös LähiTapiola Vahinkovakuutusyhtiön ja Henkivakuutusyhtiön hallintoneuvostojen yhteystyövaliokunnan puheenjohtajaksi.

”Olen otettu luottamuksesta ja nöyrin mielin otan tehtävän vastaan. Koko yhtiöryhmän toiminnan valvominen ja kehittäminen osaltani on kunniatehtävä, jossa haluan toimia omistaja-asiakkaidemme eduksi. Valintani on tärkeä myös Itä-Suomelle, koska pyrin tuomaan esille maakunnille tärkeitä teemoja”, Keinänen kommentoi valintaansa.

LähiTapiola Vahinkovakuutuksen hallintoneuvoston tehtäviin kuuluu muun muassa valvoa hallituksen ja toimitusjohtajan vastuulla olevaa yhtiöryhmän hallintoa ja johtamista, vahvistaa yhtiön strategia ja päättää hallituksen jäsenten lukumäärästä ja valinnoista. Hallintoneuvoston jäseniä valittaessa pyritään siihen, että hallintoneuvoston kokoonpano vastaisi yhtiön asiakaskannan rakennetta asiakaslohkokohtaisen ja alueellisen maksutulojakauman mukaan. Tällä hetkellä LähiTapiola Vahinkovakuutuksen hallintoneuvostoon kuuluu 43 jäsentä.

”LähiTapiolalle asiakasomisteisuus ja paikallisuus ovat tärkeitä arvoja. Hallintoneuvoston kokouksessa vahvistimme uuden omistajatahtomme. Pyrimme lisäämään omistaja-asiakkaidemme etuja ja vaikutusmahdollisuuksia. Paikallinen palvelu ja alueellisen elinvoiman tukeminen ovat myös meille tärkeitä teemoja. Elinvoiman tukemisen viimeisin osoitus on esimerkiksi LähiTapiola Idän osalta 70 000 euron lahjoitus Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikalliseen toimintaan.”, Keinänen kommentoi.

”Vakuutusalan on varauduttava tulevaisuuden muuttuviin riskeihin. Koronan ja Ukrainan sodan kaltaisten riskien lisäksi ilmastonmuutoksen tuomat riskit tulevat vaikuttamaan yksilön arkeen. Vakuutusyhtiöillä on tärkeä tehtävä yhteiskunnassa ja yksilön elämässä turvata ja tasata tällaisia riskejä. Lisäksi vaikutamme riskienhallintaan ja vahinkojen ennalta ehkäisyyn. Vakuutusalan merkitys korostuu tulevaisuudessa myös huoltosuhteen heikkenemisen myötä”, Keinänen sanoo.

”LähiTapiola on samaan aikaan valtakunnallinen ja paikallinen toimija. Alueyhtiöt palvelevat omistaja-asiakkaita henkilökohtaisesti ja lähellä. Yhtiöryhmän suuri koko tuo osaamista ja vakautta toimintaan. Kokonaisvaltainen elämänturva on strategiamme ytimessä. Juuremme ulottuvat 250 vuoden päähän. Siitä asti olemme turvanneet ihmisten omaisuutta, terveyttä ja taloutta – ja niin aioimme tehdä tulevaisuudessakin”, Anssi Keinänen päättää.

Anssi Keinänen jatkaa myös LähiTapiola Idän hallituksen puheenjohtajana.

Lisätiedot ja haastattelut
Professori Anssi Keinänen
LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö
040 865 7441
anssi.keinanen@uef.fi