Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Kainuu-Koillismaa10.5.2022

Haluamme tukea maahanmuuttajien ja tilapäisen suojelun piirissä olevien työllistymistä Kainuun yrityksiin

LähiTapiola Kainuu-Koillismaalla on ollut keskeinen rooli TILMA-hankkeen ideoinnissa ja yksityisrahoituksessa. Kuvassa Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan johtaja Mikko Keränen (vas.), LähiTapiola Kainuu-Koillismaan toimitusjohtaja Olli Kokkonen ja hallituksen puheenjohtaja Arto Okkonen.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa alkaa” Tilapäisen suojelun piirissä olevien ja maahanmuuttajien työllistymisen edistäminen Kainuussa” kehittämishanke (TILMA), jossa autetaan yrityksiä ja ulkomaalaistaustaisia työnhakijoita työpaikkahakuprosessissa, työnaloittamisessa ja ammatillisen kielikoulutuksen järjestämisessä.
Maahanmuuttajien ja tilapäisen suojelun piirissä olevien määrä on kasvanut voimakkaasti viime kuukausina. Yksin Ukrainasta on saapunut Kainuuseen noin 500 henkilöä. Samanaikaisesti maakunnan työvoimapula vain syvenee ja laajenee.

”On tärkeää, että yhä useampi kainuulainen työantaja löytää työvoimaa maahanmuuttajien ja tilapäisen suojelun piirissä olevien joukosta. Kansainväliset työntekijät ovat edelleen varsin harvinaisia kainuulaisissa työyhteisöissä”, sanoo Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan johtaja Mikko Keränen.

“Työpaikka on erittäin tärkeää henkilöiden kotoutumisessa. Työn kautta kontaktit paikallisiin lisääntyvät ja työllistyneiden parantunut taloustilanne avaa mahdollisuuksia harrastuksiin ja monenlaiseen osallistumiseen. On kaikkien etu, että osaaminen saadaan käyttöön”, Keränen jatkaa.

LähiTapiola Kainuu-Koillismaa tukee TILMA-hanketta yli 50 000 eurolla

Hankkeen ideoinnissa ja yksityisrahoituksessa keskeinen rooli on ollut LähiTapiola Kainuu-Koillismaalla. ”Asiakkaidensa omistamana keskinäisenä elämänturvayhtiönä LähiTapiola Kainuu-Koillismaa haluaa kantaa kortensa kekoon hädässä olevien auttamiseksi. Tuellamme autamme maahanmuuttajia ja tilapäisen suojelun piirissä olevia voimaan paremmin ja olemaan turvassa. Samalla haluamme auttaa alueemme yrityksiä löytämään helpotusta työvoimapulaan sekä tukea alueemme elinvoimaisuutta”, LähiTapiola Kainuu-Koillismaan hallituksen puheenjohtaja Arto Okkonen kertoo.

Hankkeen kokonaisrahoitus on 318 228 €, josta Euroopan Unionin sosiaalirahasto (ESR) kattaa 254 581 €. Kajaanin ammattikorkeakoulun osuus on 13 620 €:n ja LähiTapiola Kainuu-Koillismaan rahoitus 50 027 €:n Hanke alkaa 1.6. kestäen elokuun loppuun 2023 saakka.

LähiTapiola Kainuu-Koillismaa tekee vuosittain useita lahjoituksia yhteiskuntavastuullisiin kohteisiin. Ukrainalaisten lisäksi LähiTapiola Kainuu-Koillismaa on tukenut mm. mielenterveystoimintaa, yrittäjäyhdistyksiä ja pelastustoimintaa.