Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenTurvallisuus11.4.2022

Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla koulutetaan elvytystaitoja 800 viidesluokkalaiselle

Hädän hetkellä toimintakyky ratkaisee. LähiTapiola Pohjoisen alueella Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla yhteensä 800 alakoululaista oppii vuoden 2022 aikana elintärkeitä turvallisuustaitoja – huhtikuun aikana esimerkiksi Utajärvellä, Haapavedellä ja Sievissä. Valtakunnallisesti LähiTapiola kouluttaa tänä vuonna yhteensä 10 000 viidesluokkalaiselle elvytystaitoja yhdessä Punaisen Ristin kanssa.

Hätätilanteissa ensimmäiset minuutit ovat niitä tärkeimpiä, ja yksilön omat turvallisuustaidot ja auttamisvalmius korostuvat. LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselyn mukaan jopa yli puolet suomalaisista kokee kuitenkin epävarmuutta omista elvytystaidoistaan.*) Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla jatketaan tänä vuonna koululaisten sankarikoulutuksia edellisten vuosien tapaan. LähiTapiola Pohjoinen on kouluttanut ensiaputaitoja jo lähes 7000 viidesluokkalaiselle Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalta vuosien 2016-2021 aikana.

- Elämänturvayhtiönä haluamme tehdä konkreettisia turvallisuustekoja, joilla vaikutetaan paikallisesti alueemme asukkaiden arkeen ja rakennetaan turvallisempaa elämää. Oikeanlaisilla elvytystaidoilla ja auttamisrohkeudella kuka tahansa meistä voi pelastaa lähimmäisen hengen, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Liisa Humalamäki LähiTapiola Pohjoisesta.

- Sankarikoulutuksessa harjoitellaan muun muassa elvytystä ja tutustutaan myös 112-sovellukseen. Viidesluokkalaiset ovat otollisessa iässä oppimaan näitä tärkeitä kansalaistaitoja ja opettamaan niitä myös perheenjäsenilleen. Tänä vuonna kiinnostus koulutuksia kohtaan on kasvanut entisestään, kertoo LähiTapiolan sankarikoulutuksista vastaava hankejohtaja Hanna-Leena Jauho.

LähiTapiolan Sankarikoulutus vierailee kevään 2022 aikana Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan alueella laajasti eri paikkakunnilla.

LähiTapiola ja SPR ovat kouluttaneet vuodesta 2016 lähtien jo 140 000 ensiaputaitoja ja tänäkin vuonna koulutuksiin osallistuu lähes 10 000 viidesluokkalaista.

*) Tulokset selvisivät LähiTapiolan teettämästä Arjen katsaus -kyselytutkimuksesta, johon vastasi 1 043 suomalaista syys-lokakuussa 2018. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS.