Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola UusimaaTurvallisuus4.4.2022

LähiTapiola Uusimaan sammutintarkastuskampanja alkaa 2.5.2022

Suomessa maatiloilla palaa noin joka toinen päivä, ja joka kolmannella maatilayrittäjällä on kokemusta tulipalon sammuttamisesta. Paras tapa parantaa paloturvallisuutta on ennaltaehkäisy. Tarjoamme tänä vuonna perinteisesti MTK:n jäsenille, asiakkaillemme ja asiakkuudesta kiinnostuneille maksuttoman käsisammutintarkastuksen.

LähiTapiola Uusimaan sammutintarkastuskampanja toteutetaan tänä vuonna sekä etänä kupongin avulla että paikan päällä neljässä tapahtumassa. Järjestämme sammutintarkastuspäivän Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Sipoossa.

Sammutintarkastuspäivät ovat:
Mäntsälä: Ti 3.5 klo 9-15
Tuusula: Ke 4.5 klo 9-15
Nurmijärvi: To 5.5 klo 9-15
Sipoo: To 12.5 klo 9-15

Sammuttimet voit myös tarkastaa meidän yhteistyökumppanilla. Etukuponki on lunastettavissa toukokuussa meidän verkko-, Facebook ja Instagram-sivuilla. Seuraa siis LähiTapiola Uusimaassa somessa ja lunasta kuponkisi toukokuussa.

Yhteistyökumppaniliikkeemme ovat:

Loviisa: Itä-Uudenmaan Paloturva, Jorvaksentie 1, 07700 KOSKENKYLÄ
Porvoo: Sammutinhuolto J. Lankinen Oy, Urakoitsijantie 10, 06450 PORVOO
Espoo: Sammutinhuolto J. Havantola Oy, Ennekuja 2, 02270 ESPOO
Lahti: Lahden Palokalusto Oy, Laatukatu 15, 15680 LAHTI
Hyvinkää: Hyvinkään Sammutinhuolto Oy, Riihimäenkatu 83, 05880 Hyvinkää

Sammutintarkastuskiertue on yksi LähiTapiola Uusimaan paikallisista yhteiskuntavastuuteoista, joilla korostetaan vahinkojen ennaltaehkäisyä. Käsisammutin on tarkastettava vähintään vuoden väliajoin, jos sammutinta säilytetään alttiina kosteudelle, tärinälle, lämpötilojen vaihtelulle tai pakkaselle. Muissa tapauksissa riittää, että käsisammutin tarkastetaan vähintään kahden vuoden väliajoin. Yli kymmenen vuotta vanhoja sammuttimia ei tarkisteta.

Omilla toimintatavoillasi voit ennaltaehkäistä monia vaaratilanteita.

Viisi vinkkiä ennaltaehkäistä palovahinkoja:

1. Huolehdi sähkölaitteiden kunnosta. Oikeat laitteet, oikein käytettyinä ja säännöllisesti tarkastettuina helpottavat elämää ja ovat turvallisia käyttää.

2. Lämpökeskuksessa saa polttaa vain siihen tarkoitettua polttoainetta. Huolehdi turvajärjestelmien kunnosta ja nuohouksesta. Lämpökeskus on aina syytä rakentaa erilleen muista rakennuksista.

3. Päävirtakatkaisija estää useimmat työkoneista lähtevät tulipalot eikä maksa paljon. Kaupan päälle se vähentää luvattoman haltuunoton riskiä ja akun purkautumista koneiden seistessä pitkään käyttämättöminä.

4. Viljankuivaamoiden sähkölaitteet, elevaattoreiden hihnat ja uunin kunto ratkaisevat kuivurin paloturvallisuuden. Öljykattilat eivät oikein toimiessaan juurikaan nokea, mutta silti nuohous on tehtävä säännönmukaisesti. Nuohouksen yhteydessä on löytynyt monta vaarallista vikaa.

5. Huolehdi riittävästä määrästä alkusammutuskalustoa. Palon varhainen havaitseminen on tärkeää.