Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Loimi-HämeTyöelämä9.3.2022

Hämeenlinnalaisen Saku Eklöfin firma on yhden miehen varassa - henkilöturvan ja taloudellisen varautumisen tärkeys korostuu

Saku Eklöf toimii yrityksensä Oakleaf Oy:n kautta rakennusyhtiöille vastaavana työnjohtajana sekä valvojana erilaisissa rakennushankkeissa Etelä-Suomen alueella. Vastuu työmailla on suuri ja oman yrityksen menestyminen on yksin Sakun oman työpanoksen varassa. Hyvällä ennakoinnilla yhdessä LähiTapiolan yhteyshenkilön Petteri Salmisen kanssa on taklattu suurimmat riskit.

Yrittäjäksi Saku Eklöf ryhtyi täysipainoisesti pari vuotta sitten. Vastaavana työnjohtajana hän on vastuussa myös isojen rakennuskohteiden työturvallisuudesta. Valvottavissa kohteissa saattaa olla jopa sata henkilöä eri kulttuureista.

Yrittäjänä olen vastuussa kaikesta yksin - siksi henkilöturvan täytyy olla ensiluokkaisella tasolla

Asiakkaaksi LähiTapiolaan Eklöf päätyi sattumalta tutustuneensa harrastuksensa kautta vakuutusyhtiössä töissä olevaan, nykyiseen yhteyshenkilöönsä, Petteri Salmiseen.

  • "Haluan luotettavan henkilön hoitamaan yritykseni sekä perheeni vakuutuksia. Minulle on tärkeää, että yksi henkilö tai hänen varahenkilönsä hoitaa asioitani ja jolle voin soittaa koska vain", kertoo Eklöf.

Eklöfin yrityksen toiminta on täysin hänen oman työpanoksensa varassa. Yrittäjäeläkkeen työtulo on määritelty järkevälle tasolla sairauspäivärahan vuoksi. Työkyvyttömyyden sattuessa Eklöfin kohdalle hänen perheensä toimeentulon ylläpitämistä on ennakoitu vapaaehtoisella lisäturvalla, joka täydentää yrittäjän lakisääteistä YEL-vakuutusta.

Sijoittamalla eläketurvaa ja puskurirahastoa yllättäviin menoihin


Taloudellinen varautuminen on myös Eklöfille tärkeää. Lisäeläkettä kertyy sijoittamalla ja säästöt toimivat samalla puskurirahastona, jos jotain yllättäviä isompia menoja tulisi.

  • Sijoituspäällikkö Ville Kortelaisen kanssa kävimme salkkuvaihtoehtoja kattavasti läpi sekä LähiTapiolan tavan sijoittaa. Päädyin LähiTapiolan varainhoidon palveluihin henkilökohtaisen yhteyshenkilön sekä edullisten kulujen takia. Lisäksi asiointi on helpompaa, kun vakuutukset ja sijoitukset ovat samassa paikassa, painottaa Eklöf.

Vakuutus- ja sijoitusasioissa Eklöf arvostaa paikallisten asiantuntijoiden henkilökohtaista palvelua. Asioita on helppo hoitaa, kun luottohenkilöt hoitavat asioitani, tiivistää Eklöf.