Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Loimi-Häme Elämänturva 4.3.2022

Riittävä henkilöturva ja taloudellinen varautuminen tuovat mielenrauhaa yrittäjä Raisa McNabille

Yrittäjä Raisa McNab on kahden maan kansalaisena tehnyt tietoisen päätöksen panostaa omaan henkilöturvaansa sekä taloudelliseen varautumiseen. Mitä tahansa voi sattua ja asioihin varautuminen ennakkoon on tärkeää, silloin kun se on vielä mahdollista.

Raisa McNab on valmistunut vuonna 2003 englannin ja ranskan kielen kääntäjäksi Turun yliopistosta, mutta tehnyt sen jälkeen työuransa kielipalvelutoimistossa Isossa-Britanniassa. Työkokemusta kertyi niin kouluttamisesta kuin esimiestehtävistäkin. Raisa aloitti vuonna 2018 osa-aikaisesti Ison-Britannian käännöstoimistojen liiton toiminnanjohtajana.

Suomalais-skotlantilainen perhe on asunut aiemminkin hetkellisesti Suomessa, ennen kuin he muuttivat Suomeen vajaa kaksi vuotta sitten. Silloin Raisa aloitti yrittäjätoiminnan Suomessa toiminimellä ja perusti myöhemmin osakeyhtiön nimeltä Communication Squared. Yritys tekee asiakkailleen englanninkielistä yritysviestintää, sisältöjä ja toimii kouluttajana. Osakeyhtiön kautta Raisa jatkaa myös Iso-Britannian käännöstoimistojen liiton toiminnanjohtajan työtä.

Raisa McNabilla on työpiste Hämeenlinnan Parkki Business Parkissa, jonka kahvihuoneessa hän tapasi LähiTapiolan yritysyhteyshenkilönsä Marita Tuomen. Asiakkaana Raisa McNab arvostaa sitä, että asioista puhutaan selkokielisesti ja yhteyshenkilö selvittää asiat loppuun asti. Asiakkaaksi tuloon myötävaikutti myös se, että hän sai henkivakuutuksen LähiTapiolasta alle kahden vuoden Suomessa asumisen jälkeen, sillä tätä eivät muut vakuutusyhtiöt myöntäneet.

Henkilöturva ja taloudellinen varautuminen luovat mielenrauhaa

– Koska olen yrityksen ainut työntekijä, on tulos kiinni yksin minun työpanoksestani. Siksi henkilöturvaani on laajennettu myös sairaskuluvakuutuksella sekä sairauspäivärahalla. Haluan että turvani on kunnossa, jos jotain yllättävää sattuu. Myös nopea hoitoon pääsy on tärkeää, kertoo Raisa McNab.

– Kahden maan kansalaisena minulla on eläketurvakin molemmissa maissa. Suomessa olen tehnyt Yel:n todellisen työtulon mukaan juuri sairauspäivärahan vuoksi. En voi olla täysin varma tulevaisuuden sosiaaliturvastani, koska Iso-Britannia ei kuulu enää EU:hun.

McNab pitää tärkeänä sitä, että oman talouden turva on hoidettu kuntoon nyt, kun se on mahdollista. Esimerkiksi eräänlaista talouden turvaa pahan päivän varalle McNabin perheelle tuo sijoitusasunto.

– Olen tehnyt tietoisesti päätöksen panostaa omaan henkilöturvaani sekä talouden turvaan. Haluan turvata itseni ja läheisteni toimeentulon pahimman varalle. Mitä tahansa voi käydä, McNab kertoo.