Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Keski-SuomiElämänturva13.2.2022

Keski-Suomen maatila-asiantuntija Juha Turpeinen jää eläkkeelle – Olli Kauppinen jatkaa maatilojen elämänturvaajana

LähiTapiola Keski-Suomen maatila-asiantuntija Juha Turpeinen jää eläkkeelle. Yhteensä 23 vuotta alalla työskennellyt vakuutuskonkari on ollut Keski-Suomessa maatila-asiantuntijan tehtävissä toimenkuvan alusta alkaen eli yhteensä neljän vuoden ajan.

‒ Olen aikoinaan tullut alalle Pihtiputaan Lähivakuutusyhdistyksen toimitusjohtajaksi. Tuolloin ala oli hieman huonossa maineessa, mutta ahkeran ja pitkäjänteisen työn avulla asiakkaiden luottamus saatiin lunastettua, Turpeinen muistelee.

Toimitusjohtajan työn lisäksi Turpeinen on alalla ollessaan ehtinyt toimimaan myös myyntijohtajana ja yhteyspäällikkönä. Viimeisin pesti maatila-asiantuntijana on ollut entiselle maatilan pojalle erittäin mielekästä.

‒ Olen maatilalla syntynyt ja viettänyt navetassa lapsena paljon aikaa. Että sillä lailla tämä on vaatteisiin tarttunut, Turpeinen sanoo ja naurahtaa.

Turvallisuuskartoitukset tuovat palvelun maatiloille

LähiTapiola Keski-Suomen maatila-asiantuntijat huolehtivat työssään maatilojen vakuutusturvasta kokonaisvaltaisesti. Työhön kuuluu muun muassa maatilojen turvallisuuskartoitukset, joissa asiakkaille annetaan vinkkejä turvallisuuden parantamiseen ja riskien minimoimiseen.

‒ Vuodessa olen tehnyt noin 180 huolenpidollista maatilakäyntiä. Toki palvelemme asiakkaita myös etänä ja puhelimitse. Teemme turvan aina asiakkaan tarpeen mukaan, ja pidämme huolta vakuutusturvan kattavuudesta, kun elämässä tulee muutoksia. Tämä työ perustuu luottamukseen ja räätälöityyn palveluun, Turpeinen sanoo.

Vaikka ansaitut eläkepäivät Turpeiselle koittavatkin, maatilojen kattavat palvelut säilyvät ennallaan jatkossakin. Turpeisen seuraajana aloittaa toinen pitkänlinjan vakuutusammattilainen Olli Kauppinen Saarijärveltä.

‒ Olen ollut alalla 12 vuotta myyntipäällikkönä. Siirtyminen maatila-asiantuntijaksi on mukava homma, sillä tilat ovat sydäntäni lähellä ja itsellänikin on ollut pieni maatila 90-luvulla, Kauppinen kertoo.

Maatila-asiantuntijan vaihdos tehdään asiakkaille mahdollisimman sujuvaksi. Turpeisen asiakkuudet siirtyvät suoraan Kauppiselle, joka vastaa myös samasta puhelinnumerosta kuin Turpeinenkin.

Eläkkeellä riittää puuhaa

Turpeisen eläkepäivät alkavat huhtikuussa, mutta viimeinen työpäivä on vuosilomien takia 14.2. Aktiivinen ja menevä mies ei kuitenkaan aio laakereillaan levätä, sillä arkea vauhdittavat puolivuotias karhukoiran pentu ja neljä lastenlasta.

‒ Voi olla, että perustan yrityksen ja teen metsätaloushommia, sillä alalla tuntuu olevan palveluille tarvetta. Tietenkin aion myös kalastaa ja metsästää, eli sohvaa ei ole tarkoitus kuluttaa, Turpeinen sanoo ja nauraa.Haluatko varata ajan elämänturvatapaamiseen? Ota yhteyttä tästä linkistä.