Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous9.2.2022

LähiTapiola tekee sijoituksen verensokerin mittausteknologiaa kehittävään GlucoModicum Oy:hyn

LähiTapiolan sijoitus tukee GlucoModicumin tavoitetta kehittää ja kaupallistaa neulaton menetelmä verensokerin mittaamiseen.

LähiTapiolan Vahinkoyhtiö ja Henkiyhtiö ovat allekirjoittaneet loppuvuonna 2021 sopimuksen merkittävästä osakesijoituksesta GlucoModicumiin. LähiTapiolan osuus sijoituskierroksesta oli noin 3,5 miljoonaa euroa, ja kierroksen muita sijoittajia olivat muun muassa Avohoidon Tutkimussäätiö, Helsingin Yliopiston Rahastot sekä sijoitusyhtiöt Holdix ja Turret.

GlucoModicum on perustettu vuonna 2018 ja sen toimitusjohtaja on Jokke Mäki. Yhtiön taustalla on Helsingin yliopiston professori Edward Hæggströmin laboratoriossa aiemmin tehty tutkimus. Laboratoriossa on kehitetty useita disruptiivisia teknologioita eri toimialoille.

GlucoModicumin menetelmällä voidaan mitata ihosta lähtökohtaisesti glukoositasoa, mutta myös muita biomerkkiaineita puettavalla teknologialla. Mittauslaite on pieni sensori, joka kiinnitetään esimerkiksi käyttäjän olkavarteen.

- Maailmassa arvioidaan olevan useita satoja miljoonia ihmisiä, jotka sairastavat diabetesta. Toistaiseksi ei ole saatavilla riittävän luotettavia ja kustannustehokkaita ratkaisuja verensokerin mittaamiseen ilman neulaa. Neulattomalla menetelmällä glukoositason seuranta helpottuisi ja diabeteksen aiheuttamat haitat todennäköisesti vähenisivät huomattavasti, LähiTapiolan Henkiyhtiön sijoitusjohtaja Teemu Tähtinen kertoo.