Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PirkanmaaTyöelämä27.1.2022

LähiTapiola Pirkanmaa tukee yrittäjien osaamista – alueen yrittäjille tarjotaan maksutonta koulutusta

LähiTapiola Pirkanmaa on osana LähiTapiola-ryhmää tukemassa yrittäjien koulutusta. Suomen Yrittäjien koordinoima Yrittäjät-akatemia käynnistyy tammikuun lopussa LähiTapiolan tekemän lahjoituksen turvin. Yrittäjille suunnattu koulutustarjonta on kaikille yrittäjille ja heidän henkilöstölleen avointa.

Korona on aiheuttanut monia haasteita suomalaisille yrityksille ja pakottanut monen yrityksen kehittämään liiketoimintaansa nopeasti uudenlaiseksi.

– Pirkanmaalaisten yrittäjien osaaminen ja koronapandemiasta selviäminen on meille paikallisena yhtiönä todella tärkeää – onhan perustehtävänämme turvata paikallisten yritysten liiketoimintaa ja sen jatkuvuutta. Siksi haluamme olla mahdollistamassa yrittäjille suunnattua koulutustarjontaa. Toivottavasti moni meidän alueen yrittäjä hyödyntää koulutuksia. Nyt on todella hieno mahdollisuus oppia uusia taitoja, innostaa LähiTapiola Pirkanmaan liiketoimintajohtaja Teemu Siirilä.

Lahjoituksen Yrittäjät-akatemiaan teki LähiTapiola Henkiyhtiö, jonka 300 000 euron lahjoitus mahdollistaa Suomen Yrittäjien koordinoiman Yrittäjät-akatemian käynnistämisen ja koulutuskokonaisuuteen valmentajien palkkaamisen.

Yrittäjät-akatemian koulutustarjonta koostuu suomalaisten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tarjoamista verkkokursseista, webinaareista sekä valittujen yritysten, kuten Googlen, tarjoamista kursseista. Koulutusten pääpaino on digitaalisuudessa ja vastuullisuudessa. Koulutukset ovat maksuttomia ja avoimia kaikille yrittäjille, heidän henkilöstölleen tai yrittäjyyttä suunnitteleville. Opinnot suoritetaan pääsääntöisesti etänä, mutta tarjolla on myös muutamia lähipäiviä. Ensimmäinen lähipäivä on huhtikuussa Hämeenlinnan Verkatehtaalla ja toinen kesällä SuomiAreenan yhteydessä Porissa.

– Yrittäjä voi luottaa siihen, että kaikki tarjolla oleva koulutus on hänen tarpeisiinsa sopivaa ja siksi valikoitu mukaan, pohtii Teemu Siirilä.

Aika ja raha esteinä osaamisen kehittämiselle

Suomen Yrittäjien Kantarilla marraskuussa 2021 teettämän Yrittäjägallupin mukaan yrittäjistä 70 prosenttia kertoo, että ajan puute on suurin este osaamisen kehittämiselle. Toiseksi merkittävämmäksi syyksi mainitaan rahan puute.

Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen näkee yrittäjien koulutustarjonnan tukemisen koko yhteiskunnan kannalta hyvin tärkeänä, jotta suomalaiset yritykset selviäisivät koronapandemiasta ja yritykset säilyttäisivät elinvoimaisuuden kaikkialla Suomessa.

– Olemme nähneet liiketoimintaympäristön muutosten vaikutukset ihmisiin ja yrityksiin. Näin ollen mahdollisuus tukea yrittäjien koulutusta ja osaamisen kehittämistä yhteistyössä LähiTapiolan kanssa on meille tärkeää, kertoo Janne Vuorinen.

Mikä Yrittäjät-akatemia?

  • Monipuolinen koulutusten kokonaisuus, joka on suunniteltu yrittäjien, heidän henkilöstönsä ja yrittäjyyttä suunnittelevien tarpeisiin

  • Koulutustarjonnan pääpaino on digitaalisuudessa ja vastuullisuudessa

  • Kurssit ovat maksuttomia ja kaikille avoimia eivätkä vaadi LähiTapiolan asiakkuutta tai Suomen Yrittäjien jäsenyyttä

  • Akatemian kurssit, koulutukset ja webinaarit ovat suomalaisten korkeakoulujen, yliopistojen ja isojen yritysten tarjoamia

  • Opinnot suoritetaan pääasiassa etänä, tämän vuoden aikana järjestetään muutamia lähikoulutuspäiviä, joissa on mahdollisuus verkostoitua

  • Akatemian valmentajat auttavat opintojen valinnassa ja tukevat opiskeluissa

  • Koulutuksia on tarjolla koko vuoden, mukaan voi ilmoittautua koska tahansa

  • Tutustu Akatemian koulutustarjontaan, valitse itsellesi sopiva kokonaisuus ja ilmoittaudu mukaan: https://www.yrittajat.fi/yrittajat-akatemia/