Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
26.1.2022

Helsingin yliopistoon uusi vakuutusmatematiikan työelämäprofessuuri – LähiTapiola suurin rahoittaja

FT Mikko Kuusela on kutsuttu vakuutusmatematiikan työelämäprofessoriksi Helsingin yliopistoon. LähiTapiolan vahinko- ja henkiyhtiö toimivat professuurin suurimpana rahoittajana 100 000 euron lahjoituksella.

Ilmastonmuutoksen kaltaiset globaalit riski-ilmiöt haastavat rahoitus- ja vakuutusalaa ja lisäävät tarvetta vakuutus- ja finanssimatematiikan erityisosaamiselle.

- Vakuutusmatematiikan työelämäprofessuurin perustaminen on tärkeä avaus käytännön yhteyksien syventämiseksi akateemisen maailman sekä vakuutus- ja finanssiyhtiöiden välille. Vakuutusala tarjoaa jatkossakin uranäkymiä alan osaajille. Yhtiöissä on tarve korkealaatuiselle osaamiselle ja tuoreimman tutkimustiedon käytännön hyödyntämiselle, toteaa professuurin päärahoittajana toimivan LähiTapiola-ryhmän aktuaarijohtaja Janne Kaippio.

- Haluan edistää vuoropuhelua akateemisen maailman ja vakuutusalan välillä sekä jakaa tietoa vakuutusmatemaatikon urasta opiskelijoille, sanoo osa-aikaisena työelämäprofessorina aloittava ja Finanssiala ry:n eläkeasioista vastaavana johtajana työskentelevä Mikko Kuusela.

Muut lahjoittajat ovat Turvallisuuden tukisäätiö ja aktuaaritoiminnan kehittämissäätiö.

Lue lisää Helsingin yliopiston sivuilta.