Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous12.1.2022

LähiTapiola sijoittaa kansainvälistä kasvua tavoittelevaan Altum Technologies -yhtiöön

LähiTapiola on tehnyt sijoituksen Altum Technologies -yhtiöön, joka toimittaa teollisuudelle ultraääneen perustuvaa ratkaisua energiankulutuksen pienentämiseksi.

LähiTapiolan Vahinkoyhtiö ja Henkiyhtiö, Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) ja Maki.vc ovat allekirjoittaneet loppuvuonna 2021 sopimuksen yhteensä viiden miljoonan euron sijoituksesta Altum Technologies -yhtiöön (”Altum”). Yhtiö toimittaa teollisuudelle ohjelmisto-ohjattua ultraääniteknologiaa. Rahoituksen on tarkoitus tukea Altumin kansainvälistä kasvua ja se tehdään oman pääoman ehtoisena vaihtovelkakirjalainana.

Altum on hiljattain solminut merkittävän yhteistyösopimuksen japanilaisen Nippon Steel Engineering -yhtiön kanssa. Muita referenssejä ovat muun muassa Metsä ja Nevel. Yhtiö on perustettu vuonna 2016 ja sen toimitusjohtaja on Matias Tainela. Yhtiö on pääosin työntekijöidensä omistama. Ennen nyt toteutettua rahoituskierrosta yhtiöön ovat sijoittaneet myös Lifeline Ventures ja Maki.vc.

Altum toimittaa niin kutsuttua ZPD-palveluaan globaalisti prosessiteollisuudelle auttaakseen tehtaita toimimaan energiatehokkaammin. Teknologia perustuu ultraääneen ja se vähentää sakan ja muun lian kertymistä teollisuuden prosesseissa, mikä puolestaan tarkoittaa energiansäästöä ja mahdollisuutta toimia pidempiä jaksoja ilman tuotannon keskeytyksiä. Teknologiaa käytetään erityisesti energia-, petrokemia-, sellu- ja paperiteollisuudessa.

- Energian säästäminen on tällä hetkellä varmasti jokaisen teollisuusyrityksen agendalla. Altumin teknologia auttaa optimoimaan prosesseja myös muilla tavoin, ja näemme ratkaisulle merkittävää markkinapotentiaalia maailmanlaajuisesti, LähiTapiolan salkunhoitaja Antti Leppinen kertoo.