Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
Talous 9.12.2021

Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt on ostanut merkittävän teollisuuskohteen Tampereen Sarankulman alueelta

Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt ostamasta modernista teollisuuskohteesta tulee rahaston toiseksi suurin kohde.

Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt ja OP-Henkivakuutus Oy ovat allekirjoittaneet 9.12.2021 kaupan teollisuuskiinteistöstä Tampereella.

Teollisuuskohteessa toimii pitkällä vuokrasopimuksella Sanoma Manu Oy, mikä on Sanoma Oyj:n tytäryhtiö. Rakennus on moderni, vuonna 2012 valmistunut LEED-ympäristösertifioitu painotalo. Vuokrattavia neliöitä on noin 14.700 m². Rakennuksessa on paljon korkeaa tilaa, vahva lattiakantavuus ja paljon lastaustaskuja, mitkä myös osaltaan tukevat monenlaisia käyttömahdollisuuksia tulevaisuudessakin. Rakennus sijaitsee logistisesti erittäin hyvällä sijainnilla. Painotalona rakennus on Suomen toiseksi suurin, Sanoman kolmesta painotalosta uusin ja sen on sanottu olevan myös koko pohjoismaiden modernein painotalo.

Kohde sopii oivallisesti Rahaston sijoitusstrategiaan ja hajauttaa entisestään niin Rahaston kiinteistöomaisuusluokkajakaumaa kuin maantieteellistäkin jakaumaa. Lisäksi se tuo pitkälle aikavälille vakaata nettovuokratuottoa, mikä on Rahaston olennainen tuottokomponentti.

Rahasto on positiivisessa kasvuvaiheessa ja tämä viimeisin osto on hyvä esimerkki siitä, miten uusilla sijoituksilla on mahdollisuuksia kehittää Rahaston allokaatioita ja tuottokomponentteja haluttuun suuntaan. Rahasto etsii aktiivisesti lisää uusia sijoituskohteita tavoitteenaan tehdä lisäsijoituksia ensi vuoden alkupuoliskon aikana.

Kauppaa varten rahasto solmi uuden luottosopimuksen OP Yrityspankin kanssa, mikä nostaa hieman rahaston lainoitusastetta kokonaisvarallisuuteen nähden ja samalla parantaa oman pääoman tuottoa.

Rahaston neuvonantajina kaupassa toimivat E&Y ja Castrén & Snellman.

Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt -rahastoa hallinnoi LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy.