Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Loimi-HämeTurvallisuus26.11.2021

Koneistamo Vehviläisellä vahinkoja estetään pitämällä paikat siisteinä ja työvälineet kunnossa

Koneistamo Vehviläinen Oy on loimaalainen perheyritys, joka toimii alihankintakoneistamona. Yritys tarjoaa asiakkailleen myös kokoamispalveluja sekä verkostonsa välityksellä lisäpalveluna levy-, pintakäsittely- ja hitsaustöitä.

Nykyinen toimitusjohtaja Petri Vehviläinen on pienestä pitäen imenyt tietoa koneistamon toiminnasta, sillä isä Erkki Vehviläinen perusti yrityksen kotipihaan reilut 40 vuotta sitten. Nuori yrittäjä on kymmenessä vuodessa kehittänyt määrätietoisesti koneistamon toimintaa. Toiminta palkittiin viime vuonna Varsinais-Suomen nuori yrittäjä -palkinnolla.

Vahinkojen ennaltaehkäisy avainasemassa riskienhallinnassa


Koneistamo Vehviläinen työllistää kymmenen henkilöä Loimaalla. Ammattitaitoisen työvoiman löytäminen on nykytilanteessa koneistamoalallakin haaste. Petri Vehviläinen ratkoi työvoimapulaa yhteistyöllä Loimaan ammattiopisto Novidan kanssa. Harjoittelijat pääsevät tutustumaan koneistamotoimintaan, ja Vehviläinen tarjoaa valmistuneille, alasta kiinnostuille lisäkoulutusta sekä työpaikan yrityksessä.

Vehviläiselle työturvallisuus ja –viihtyvyys ovat kaiken a ja o. Turvallisuudesta huolehtiminen onkin parasta ennakoivaa riskienhallintaa. ”Meillä ollaan kiinnitetty erityistä huomiota vahinkojen ennaltaehkäisyyn. Koneistamon halli pidetään siistinä ja työvälineet kunnossa. Kaikkiin epäkohtiin tartutaan heti”, Vehviläinen tiivistää.

Ennaltaehkäisyyn kuuluvat myös työsuhteen alussa pidettävä koulutus ja ohjeistus uusille työntekijöille. Työviihtyvyydestä huolehditaan varmistamalla esimerkiksi puhdas sisäilma – näin voidaan ehkäistä esimerkiksi työntekijöiden hengitystie- ja iho-oireita.

Koneistamolla ei luoteta vain ennaltaehkäisyn riittävän, vaan henkilöstö on myös vakuutettu vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella, jolla varmistetaan vahingon sattuessa nopeampi hoitoon pääsy ja töihin paluu.  ”Osalla henkilökunnasta on myös ensiapukoulutus  harrastustoiminnan kautta, joten jos sattuisi tapaturma, ensiapua saisi välittömästi. Pahoja vahinkoja meillä ei onneksi ole tapahtunut”, lisää Vehviläinen.

Vakuutusasoissa tärkeintä yhteyshenkilö ja paikallisuus

Loimaalla toimivan LähiTapiolan asiakkuuspäällikkö Jyrki Heikkilän aikaisempi työhistoria on myös koneistamoalalta, joten yhteinen sävel Vehviläisen kanssa löytyi helposti. Myös Vehviläiselle tutulla ja luotettavalla yhteishenkilöllä on vakuutusasioissa väliä.

”Minulle on tärkeää, että vakuutusyhtiöllä on toimisto paikkakunnalla. Hoidan vakuutusasiani mieluiten saman yhteyshenkilön kanssa, joka tuntee historiani”, sanoo Petri Vehviläinen. Tutun yhteishenkilön lisäksi Vehviläinen korostaa vakuutusten kattavuutta ja reilua korvausta.
”Vakuutusten hyötyhän konkretisoituu vasta vahinkotilanteissa. Vakuutuksen kattava korvaus vahingon sattuessa on tärkeää, vaikka se olisikin maksanut vuodessa muutaman satasen enemmän, muistuttaa Vehviläinen.

LähiTapiola Loimi-Hämeellä on laaja verkosto riskienhallinnan-, rahoituksen- ja sijoittamisen asiantuntijoita yrittäjän tukena. Paikalliset yritysneuvojamme sekä verkkopalvelumme auttavat sinua arjen vakuuttamisen asioissa.