Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Turvallisuus24.11.2021

LähiTapiolalle Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustus

Tunnustus jaettiin LähiTapiolalle Tietoturva 2021 -virtuaaliseminaarissa 24. marraskuuta. LähiTapiola on raadin mukaan nostanut tietoturvaa esiin aktiivisesti ja positiivisesti sekä ollut myös tärkeä yhteiskunnallinen tietoturvavaikuttaja.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus antoi LähiTapiolalle Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustuksen ansiokkaasta yhteiskunnallisesta aktiivisuudesta tietoturva-alalla.

Tunnustuksen vastaanotti LähiTapiolan vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Salmenpohja Tietoturva 2021 -virtuaaliseminaarissa. Tunnustus esimerkillisestä tietoturvaa edistävästä työstä jaettiin nyt kuudetta kertaa.

LähiTapiolan tietoturvajohtaja Leo Niemelän mukaan tietoturvallisuudesta on muodostumassa yksi yritysten kilpailueduista ja se on erittäin tärkeä osa yritysten vastuullisuutta.

– Tietoturvalla ei ole päätepysäkkiä ja siksi toiminnan jatkuva aktiivinen kehittäminen on meille tärkeää ja etsimme jatkuvasti uusia toimintatapoja sekä malleja, jotta luottamus säilyisi niin asiakkaidemme, yhteistyökumppaniemme sekä omistajien keskuudessa. Näemme yhdeksi tärkeimmäksi tekijäksi tietoturvallisuuden esiintuomisen positiivisuuden kautta ja näistä erityisesti Bug Bounty -ohjelmamme, Hack Day -hakkeripäivät sekä yhteistyömme valkohattuhakkereiden kanssa ovat jatkossakin tärkeässä roolissa. Nämä ovat mahdollistaneet hyvän turvallisuuskulttuuriin rakentamisen LähiTapiola-ryhmässä, Niemelä kertoo.

Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Sauli Pahlman tiivistää tunnuspalkinnon perusteluja seuraavasti:

– LähiTapiola on tehnyt ansiokasta työtä tietoturvaosaamisen kehittämiseksi niin omassa organisaatiossaan kuin koko Suomessa. Esimerkiksi sen Bug Bounty -ohjelmat ovat kannustaneet uusia osaajia tietoturva-alalle. Erityisen hienoa on, että ohjelmat ovat saaneet monet nuoret kanavoimaan hakkeritaitojaan yhteiskunnan hyväksi. Tietoturvasta huolehtiminen on meidän kaikkien vastuulla, mutta myös osa yritysten yhteiskuntavastuuta. Hyvä turvallisuuskulttuuri näkyy lopulta kaikille.

Tietoturva 2021 -virtuaaliseminaari järjestettiin 24.11.2021. Tapahtumaan oli ilmoittautunut lähes 2 000 osallistujaa.