Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Loimi-Häme16.11.2021

Janakkalalaisen perheyrityksen Jamekon veljekset arvostavat henkilökohtaista ja nopeaa palvelua vakuutusasioissa

Koneellisen puunkorjuun perheyrityksessä Jamekossa kolme yrittäjäveljestä tekevät pitkää päivää metsässä. Siksi vakuutusasiat hoituvat mieluiten puhelimessa tutun yhteyshenkilön kanssa.

Jukka, Mikko ja Pekka Jantusen isä Hannu Jantunen perusti koneelliseen puunkorjuuseen erikoistuneen Jamekon 21 vuotta sitten. Veljekset ovat kulkeneet metsässä isän mukana jo pienestä pitäen. Aikuisina siirtyminen perheyrityksen puikkoihin oli luontevaa, sillä metsässä työskentely oli jo elämäntapa.

Vuonna 2016 tehdyn sukupolvenvaihdoksen jälkeen yrityksen toiminta on kasvanut melkoisesti: vuonna 2021 on palkattu seitsemän työntekijää sekä työnjohtaja. Tällä hetkellä yritys työllistää yhteensä kaksikymmentä henkilöä sekä kolme yrittäjää.

Toiminnan laajetessa myös metsätyökonehankintoja on tehty lisää viime vuosina. Asiakaskunta vaihtelee aina metsäyhtiöistä yksityisiin metsänomistajiin.

”Teemme bisnestä omaisuuden kanssa, jolloin asiakkaiden luottamus sekä arvomme asiakaslähtöisyys, ympäristöystävällisyys ja henkilöstömme hyvinvointi ovat tärkeässä roolissa”, kertoo Jukka Jantunen.

Vakuutuskumppanin valinnassa vaikuttavat oma yhteyshenkilö sekä asioinnin helppous

Vaikka suurin osa vakuutusasioista hoidetaankin puhelimessa, Jukka Jantunen arvostaa myös henkilökohtaisia tapaamisia LähiTapiolan asiakkuuspäällikkö Karri Mutkalan kanssa, joko toimistolla tai työkohteella metsässä. Pullakahvien äärellä on turistu paljon muistakin yrittämiseen liittyvistä asioista kuin vakuutuksista.

”Tutun yhteyshenkilön kanssa asioiden hoito on mutkatonta ja helppoa, kun hän tuntee yrityksemme asiat”, Jukka Jantunen tähdentää.

Jamekossa on ymmärretty jo pitkään henkilön hyvinvoinnin tärkeys ja merkitys yrityksen elinvoimalle.

”Metsässä työskennellään paljon yksin ja siksi pidämme tiiviisti yhteyksiä toisiimme. Korona-aikana puhelin on ollut tärkeä yhteydenpitoväline työkavereihin. Kun rajoitukset sen sallivat, käymme kerran viikossa pelaamassa työporukalla salibandya ja tapaamme aika-ajoin erilaisten aktiviteettien parissa”, Jukka Jantunen kertoo.

Jameko haluaakin huolehtia työntekijöistään – arvokkaasta resurssista – myös työajan ulkopuolella. ”Olemme vakuuttaneet henkilöstömme myös vapaa-ajalla tapaturmien varalta. Vakuutus oli yllättävän edullinen ja todella tarpeellinen jos jotain sattuu”, summaa Jantunen.

LähiTapiola Loimi-Hämeellä on laaja verkosto riskienhallinnan-, rahoituksen- ja sijoittamisen asiantuntijoita yrittäjän tukena. Paikalliset yritysneuvojamme sekä verkkopalvelumme auttavat sinua arjen vakuuttamisen asioissa.