Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Loimi-HämeTerveys3.11.2021

Hyvinvoiva henkilöstö on ST-Autokeskuksen tärkein voimavara

Valkeakoskella kahdeksan vuotta toiminut autoliike sekä myy että huoltaa henkilö- ja hyötyautoja. Etenkin huoltotoiminta on kasvanut viime vuosien aikoina reilusti. Kuinka yritys varmistaa, että osaavat työntekijät viihtyvät talossa pitkään?

Tällä hetkellä ST-Autokeskuksen palveluksessa työskentelee 22 henkilöä ja tytäryhtiössä ST-Kolarikeskuksessa 6 henkilöä. Lisääkin kaivattaisiin, mutta uuden, ammattitaitoisen henkilökunnan löytäminen on välillä työn takana. Myös ST-Autokeskuksen toimitusjohtaja Janne Viitanen korostaa henkilöstön merkitystä. ”Henkilöstö on meidän ehdottomasti tärkein voimavara. Kun henkilöstö voi hyvin, se heijastuu kaikkeen toimintaamme: Hyvä fiilis näkyy hyvänä asiakaskokemuksena niin myynnin kuin huollonkin puolella.”.

Osaavan henkilöstön houkuttelemiseksi on ryhdytty toimiin. ”Rekrytoinnin vaikeudesta johtuen teemmekin nyt esimerkiksi tiivistä yhteistyötä ammattikoulun kanssa. Tarjoamme harjoittelupaikkoja oikealla asenteella oleville oppilaille ja koulutamme heitä lisää. Motivoitunut henkilöstö on meille kultaakin arvokkaampaa”, painottaa Viitanen.

Asentajan työ on fyysisesti kuluttavaa ja etenkin fyysinen työkyky voi olla siksi koetuksella. Apua henkilöstön työkyvyn ylläpitoon ja parantamiseen onkin haettu ennaltaehkäisystä. Kun henkilöstölle sattuu tapaturmia tai sairastumisia, nopea ja toimiva työterveyshuolto on avainasemassa. Tehostamalla hoitoon pääsyä ja varmistamalla esimerkiksi erikoislääkäritason tutkimukset ja hoidot, paraneminen pääsee nopeammin alkuun. Sitä kautta myös sairauslomat lyhenevät, ja töihin paluu onnistuu nopeammin ja sujuvammin.

ST-Autokeskuksen henkilöstölle on otettu työterveyshuollon lisäksi työkykypalvelu, johon kuuluu muun muassa LähiTapiolan TerveysHelppi-sovellus henkilöstön käyttöön. Puhelinsovelluksen avulla henkilöstö saa akuuteissa tapauksissa apua tapaturman tai sairauden hoitoon viikon jokaisena päivänä. Lue lisää lahitapiola.fi/henkilostonturva

Vakuutuskumppanissa tärkeintä paikallisuus ja yhteyshenkilön sitoutuneisuus


Vakuutusyhtiön valinnassa vaikuttavat paikalliset juuret ja ymmärrys alueen ihmisistä ja yrityksistä. ”Meille on tärkeää, että vakuutuskumppanilta löytyy toimisto paikkakunnalta. Se palvelee meitä yrityksenä parhaiten kuten myös autoliikkeen asiakkaitamme. LähiTapiolan yhteyshenkilömme Niko Hännisen kanssa olemme löytäneet molemminpuolisen luottamuksen ja keskustelemme paljon muustakin kuin vakuuttamiseen liittyvistä yrityksen asioista. Haastammekin välillä toisiamme, muussakin kun tenniksen peluussa”, naurahtaa Janne Viitanen.

Vauriokorvausasioissa ST-Autokeskuksen huolto pitää yhteyttä LähiTapiolan paikallisiin vahinkotarkastajiin, jolloin asiakkaan vastuulle jää ainoastaan vahinkoilmoituksen teko. Paikallistuntemus helpottaa ja nopeuttaa korvausprosessia.


Varmista yrittäjän ja henkilöstön parempi hyvinvointi yrityksen jatkuvuuden turvaamiseksi.
LähiTapiola Loimi-Hämeen paikalliset yritysten yhteyshenkilöt sekä yritysneuvojat auttavat sinua arjen vakuuttamisen kysymyksissä. Lisäksi käytössäsi ovat riskienhallinnan, rahoituksen ja sijoittamisen asiantuntijat.