Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenElämänturva1.11.2021

Yli 20 000 euroa Nuori Pohjoinen -tukea lasten ja nuorten harrastamiseen Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla – Kalajoelle tuen avulla voimistelijoiden volttimonttu

LähiTapiola Pohjoinen jakaa 20 700 euroa tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan syksyllä 2021.  Kaksi kertaa vuodessa avattavaan Nuori Pohjoinen -hakuun tuli 60 hakemusta Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalta, ja niistä 23 on nyt valittu tuen saajiksi. Tuen avulla edistetään esimerkiksi volttimonttua Kalajoelle sekä ulkopelikaukaloa Tyrnävälle.

Nuori Pohjoinen -sponsorointikonseptin tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vuoden 2021 syksyn Nuori Pohjoinen -tukea saavat 23 kohdetta, joiden valinnassa painotettiin harrastustoimintaan osallistumisen matalaa kynnystä, lajien monipuolista kirjoa ja lasten elämänturvan tukemista. Valinnassa huomioitiin myös maantieteellinen monipuolisuus LähiTapiola Pohjoisen alueella Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla.

Nuori Pohjoinen -tuki mahdollistaa esimerkiksi volttimontun rakennushankkeen käynnistymisen Kalajoen Voimistelijoille.

- Volttimontun rakennusprojektin päätavoitteena on telinevoimistelun olosuhteiden ja harjoittelun turvallisuuden parantaminen: vaativiakin hyppyjä ja voimisteluliikkeitä rekillä voi harjoitella turvallisesti, kun käytössä on asianmukainen pehmustettu laskeutumismonttu. Kiinnostus lajia kohtaan on alueella edelleen vahvaa ja olosuhteiden parantaminen volttimonttuun investoimalla pitää sekä vanhat harrastajat lajin parissa että houkuttelee mukaan myös uusia harrastajia, kertoo Kalajoen Voimistelijat ry:n puheenjohtaja Henna Mäyrä.

Tyrnävän palloseura tarjoaa lapsille ja nuorille matalan kynnyksen liikunnallista harrastustoimintaa. Lajeina Tyrnävän palloseurassa ovat salibandy, jalkapallo ja lajista vapaat palloilukerhot.

- Kaikki saavat harjoitella ja pelata tavoitteidensa mukaisessa ryhmässä sekä harrastaa tai tavoitella pelaajauraa osaavien valmentajien johdatuksessa. Haluamme panostaa laadukkaaseen lasten ja nuorten valmennukseen sekä olemme ottaneet tavoitteeksemme saada Tyrnävälle ulkopelikaukalon, joka mahdollistaa ulkona pelaamisen huhtikuusta aina lokakuun loppuun. Nuori Pohjoinen -tuella on meille suuri merkitys. Tuki edistää ulkopelikaukalon rakennushanketta sekä mahdollistaa ulkopelaamiseen tarvittavien välineiden hankintaa, kertoo Tyrnävän palloseuran sihteeri Elina Kirstinä.

- On hienoa, että lapset ja nuoret pääsevät koronan jälkeen taas harrastamaan vapaammin. Nuori Pohjoinen -tuella mahdollistetaan myös tänä syksynä useita projekteja, kerhoja ja harrastusvälineistön hankintaa. Tuen avulla mahdollistamme yhä useamman lapsen harrastamisen ja tuemme lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia lähialueellamme, korostaa LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Matalan kynnyksen toiminta turvaa erityisesti sellaisten nuorten ja lasten eväitä hyvään elämään, jotka muuten saattaisivat jäädä kaiken harrastustoiminnan ulkopuolelle. Valitut kohteet hyödyntävät Nuori Pohjoinen -tukea esimerkiksi päiväleiritoimintaan, välinehankintoihin, valmentajien koulutukseen, tilavuokriin, urheilupaikkojen kunnostukseen ja eri lajien maksuttomiin harrastuskokeiluihin.

Valitut tukikohteet:
Haapajärven Kiilat jalkapallo Haapajärvi
Haapajärven Pesä-Kiilat Haapajärvi
Fc Folk Haapavesi
ABC Ratsastajat Haukipudas
Ahmat ry Haukipudas
Kalajoen Voimistelijat ry Kalajoki
Kalajoen Pallo ry /2010-pojat Kalajoki
Nivala Pesis Nivala
OuHu jalkapallojaosto Oulainen
Pohjois-Pohjanmaan Taiteen ja Kulttuurin Tuki ry (POTKU) Oulu
Merikoski SBT Indians 09 Oulu
OLS 07, Oulun Luistinseura Oulu
Oulun hiihtoseura, maastohiihto Oulu
Voimistelu- ja Urheiluseura Yli-Iin Naseva ry Oulu
Dance Sport Club DSC Oulu ry Oulu
Partiolippukunta Merituuli ry. Raahe
Reisjärven kirkonkylän Nuorisoseura ry Reisjärvi
Sievin Sisu yleisurheilujaosto Sievi
Toholammin Urheilijat /yleisurheilujaosto Toholampi
Tyrnävän palloseura ry Tyrnävä
Vetelin 4H-yhdistys ry Veteli
Fc Ylivieska Ylivieska
Popula salibandy Ylivieska

LähiTapiola Pohjoinen arvostaa kaikkien hakijoiden työtä lasten ja nuorten parissa. Seuraava Nuori Pohjoinen -tuen hakuaika on keväällä 2022, jolloin tukea voi 1.2.2022 alkaen hakea Nuori Pohjoinen -sivustolla (suora linkki).

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen on yksi esimerkki LähiTapiola Pohjoisen vastuullisuustyöstä, jonka tavoitteena on toimia aktiivisesti lähiyhteisössä ja yhteiskunnassa. LähiTapiola Pohjoinen haluaa tukea lapsen kasvua, kehitystä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, koska elämänturvan rakentaminen alkaa lapsuudesta.