Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola SavoTerveys13.10.2021

Savo lahjoitti 50 000 € maakunnan hyvinvointiin

Omistaja-asiakkamme saivat vaikuttaa 50 000 euron lahjoitukseen äänestämällä ennakkoon valituista kohteista. Hope ry saa 30 000 euroa, Pohjois-Savon alueen vapaapalokunnat 15 000 euroa ja Pohjois-Savon hyvän mielen kuntalaishaaste 5 000 euroa.

LähiTapiola Savo siirtää vuosittain käyttörahastoon osan yhtiön edellisen tilikauden mahdollisesta voitosta. Päätöksen rahastoon siirrettävistä varoista tekee yhtiökokous ja päätökset lahjoitusten saajista tekee yhtiön hallitus. Tänä vuonna LähiTapiola Savon asiakkaat saivat äänestää, missä suhteessa 50 000 euroa lahjoitetaan kolmelle ennakkoon valikoituneille kohteelle.

- Lahjoitukset päätettiin osoittaa sellaisille toimijoille, jotka jo tekevät hyvää työtä turvallisuuden, hyvinvoinnin ja tasa-arvoisemman arjen eteen. Toivomme, että järjestöt pystyvät saamansa lahjoituksen turvin nyt laajentamaan tärkeää toimintaansa yhtiömme toimialueen paikkakunnilla Savossa, LähiTapiola Savon hallituksen puheenjohtaja Suvi Honkanen kertoo kolmesta esivalitusta lahjoituskohteesta.

Turvallisuutta ja terveyttä
LähiTapiolan strategiassa korostetaan ihmisten kokonaisvaltaista elämänturvaa – terveyttä, taloutta ja omaisuutta.

Vähävaraisuus ja perheiden kriisit ovat esimerkkejä haasteista, joihin yhteiskunnan tarjoama turvaverkko ei täysin riitä, vaan mukaan tarvitaan yrityksiä ja järjestötoimijoita, kuten HoPe. HoPe jakaa esim. konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia sekä tarjoaa lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Vapaaehtoisten reservipalokuntien eli VPK-toiminta Savon alueella on tärkeä osa liikenneonnettomuuksien, erilaisten palojen ja vahingontorjunnan sekä ensiavun hälytystehtävissä.

Pohjoissavolaisten mielenterveyden tilanne on heikoin maassamme. Myös päihteiden käytön aiheuttamat ongelmat kasvavat. Maakunnassa onkin alkanut Euroopan sosiaalirahaston ja ely-keskuksen rahoittama Hyvällä mielellä Pohjois-Savo -kehitysohjelma. Tavoite on lisätä mielen hyvinvointia ja vähentää päihdekäyttöä. Ohjelman rinnalle on syntynyt koko maakuntaan ulottuva kuntalaishaaste. Tavoite on saada hyvän mielen toimintaan mukaan myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevat – naiset, miehet ja nuoret THL:n tilastojen takaa.

-Valitsemalla lahjoituskohteiksi juuri nämä toimijat, halusimme kiinnittää huomiota siihen, että turvallisuus ja terveys voivat tarkoittaa ihmisten elämässä hyvin monenlaisia eri asioita, toteaa Honkanen.

Yhteiskuntavastuuta ja keskinäisyyttä
Käyttörahastosta tehtävien yleishyödyllisten lahjoitusten lisäksi LähiTapiola Savo tukee toimialueensa liikunta- ja kulttuuritoimintaa pienemmillä summilla.  Tänä vuonna myös lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen on konseptoitu Nuori Savo tukien haku verkkosivuiltamme. Nämä ovat hyvä esimerkki LähiTapiola Savon vastuullisuustyöstä, jonka tavoitteena on toimia aktiivisesti lähiyhteisössä ja yhteiskunnassa.

- Keskinäisenä, asiakkaidemme omistamana yhtiönä LähiTapiola Savolla tulisi olla erityinen rooli ihmisten arjessa elämän turvaajana. Olisi hienoa, jos käyttörahastolahjoitusten avulla pystyttäisiin tulevina vuosina kehittämään uudenlaista vuoropuhelua ja yhteistyötä yrityksen, paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen sekä ihmisten välille. Samalla pystymme tarjoamaan omistaja-asiakkaillemme uusia vaikutusmahdollisuuksia toimintaamme, visioi LähiTapiola Savon henkilöstöpäällikkö Maija Hänninen.

Lisätietoja
Suvi Honkanen, hallituksen puheenjohtaja
050 342 1816, suvi.p.honkanen@gmail.com

Maija Hänninen, henkilöstöpäällikkö
045 132 2285, maija.hanninen@lahitapiola.fi