Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PirkanmaaTalous17.8.2021

LähiTapiola Pirkanmaasta alueensa suurin

LähiTapiola Pirkanmaan alkuvuosi sujui sekä liiketoiminnallisesti että tuloksellisesti erinomaisesti koronapandemiasta huolimatta. Yhtiö saavutti johtavan markkina-aseman vahinkovakuuttamisessa.

LähiTapiola Pirkanmaan osuus alueensa ajoneuvokannan vakuutuksista nousi tämän vuoden tammi-kesäkuussa 29 prosenttiin. Traficomin ajoneuvojen rekisteröintitilaston mukaan LähiTapiola Pirkanmaasta tuli markkinajohtaja alueellaan. Markkinaosuuden nousu oli 1,4 prosenttiyksikköä ja vakuutettujen ajoneuvojen määrä on nyt lähes 110 000 ajoneuvoa.

Vuoden 2021 ensimmäisellä vuosipuoliskolla LähiTapiola Pirkanmaan vahinkovakuutustoiminnan maksutulo oli 38,1 miljoonaa euroa. Maksutulo kasvoi 8,2 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Liikevoittoa kertyi 6,5 miljoonaa euroa ja kokonaistulos oli 10,0 miljoonaa euroa.

Tuloksen kasvuun vaikuttivat asiakasmäärän kasvu, liikekulujen lasku sekä alkuvuoden hyvä sijoitustoiminnan tulos. Vahinkovakuutustoiminnasta tuli tuottoa yli neljä miljoonaa euroa.

- Asiakasmäärämme jatkoi alkuvuonna kasvuaan. Se on merkki, että olemme oikealla tiellä. Edelleen jatkuva koronapandemia ja sen aiheuttama poikkeuksellinen alkuvuosi on tuonut tuottoja vahinkovakuutusyhtiöille, sillä vahinkoja sattuu vähän. Sijoitusmarkkinat ovat kehittyneet positiivisesti ja sijoitukset jälleen tuottavat. Keskinäisen asiakkaiden omistaman vakuutusyhtiön tavoitteena ei voi olla miljoonien kerääminen. Jos tuloskehitys jatkuu tällaisena, niin on selvää, että tulemme alentamaan asiakkaittemme vakuutusmaksuja, LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela arvioi kulunutta vuosipuoliskoa ja ennakoi jo ensi vuoden näkymiä.Luvut ovat tilintarkastamattomia.

LähiTapiola-ryhmän alueyhtiöt ovat asiakkaidensa omistamia itsenäisiä vakuutusyhtiöitä, joissa toiminnan ylijäämä käytetään omistaja-asiakkaiden hyväksi asiakashyvityksinä, palvelujen kehittämisenä ja oman lähiympäristön hyväksi. Osa tuloksesta käytetään kartuttamaan yhtiön vakavaraisuutta, jolla varaudutaan mahdollisiin suurvahinkoihin ja varmistetaan asiakkaiden edut tulevaisuudessakin. Osa LähiTapiola Pirkanmaan tuloksesta siirretään LähiLahjoitus-rahastoon, jonka avulla vuosittain tuetaan lahjoituksin paikallisten lähiyhteisöjen toimintaa.


LähiTapiola Pirkanmaan LähiLahjoitukset vuonna 2020-2021: