Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenTerveys5.5.2021

Pohjoinen: TIEDOTE: Yli 17 000 euroa Nuori Pohjoinen -tukea lasten ja nuorten harrastamiseen Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla – Raaheen tuen avulla alakoululaisten futsalkerho, Toholammille pesiskoulu ja -välineitä

LähiTapiola Pohjoinen jakaa 17 132 euroa tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan keväällä 2021.  Kaksi kertaa vuodessa avattavaan Nuori Pohjoinen -hakuun tuli 44 hakemusta Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalta, ja niistä 19 on nyt valittu tuen saajiksi. Esimerkiksi Raahessa futsalseura AS Moon ry perustaa tuen avulla alakoululaisille suunnatun futsalkerhon. Toholammin urheilijoiden pesäpalloilijat hankkivat tuella lasten harrastusvälineitä ja järjestävät kesäpesiskoulun.

Nuori Pohjoinen -sponsorointikonseptin tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vuoden 2021 kevään Nuori Pohjoinen -tukea saavat alla luetellut 19 kohdetta, joiden valinnassa painotettiin harrastustoimintaan osallistumisen matalaa kynnystä, lajien monipuolista kirjoa ja lasten elämänturvan tukemista. Valinnassa huomioitiin myös maantieteellinen monipuolisuus LähiTapiola Pohjoisen alueella Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla.

- Raahessa ei ole aiemmin ollut lasten harrastefutsal- eikä futsalkerhotoimintaa, joten on hienoa, että Nuori Pohjoinen -tuki mahdollistaa alakoululaisten kerhoharrastuksen aloittamisen. Tavoitteena on tutustuttaa lapsia uuden lajin pariin ja saada lapsille positiivisia liikunnan kokemuksia matalan kynnyksen toimintamallilla, kertoo raahelaisen futsalseura AS Moon ry:n puheenjohtaja Juho Heiskanen.

- Toholammin urheilijoiden pesäpalloilijoille tuki mahdollistaa lasten harrastusvälineiden hankinnan ja lapsille helpon tavan tutustua lajiin. Pystymme järjestämään myös pesiskoulua kesällä, kun seuralla on tarjota sopivia välineitä eri ikäisille harrastuksen aloittajalle. Pienelle seuralle tuki on todella merkittävä, korostaa Satu Rautio Toholammin urheilijoiden pesäpallojaostosta.

- Toivottavasti pääsemme kesän aikana yhä normaalimpaan harrastustoimintaan pitkittyneen koronatilanteen jälkeen – lapsille ja nuorille harrastukset antavat usein oikean suunnan ja avaimet koko elämän mittaiseen hyvinvointiin. Nuori Pohjoinen -konseptin avulla mahdollistamme yhä useamman lapsen harrastamisen ja tuemme lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia lähialueellamme, korostaa LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Matalan kynnyksen toiminta turvaa erityisesti sellaisten nuorten ja lasten eväitä hyvään elämään, jotka muuten saattaisivat jäädä kaiken harrastustoiminnan ulkopuolelle. Valitut kohteet hyödyntävät Nuori Pohjoinen -tukea esimerkiksi päiväleiritoimintaan, välinehankintoihin, valmentajien koulutukseen, tilavuokriin, urheilupaikkojen kunnostukseen ja eri lajien maksuttomiin harrastuskokeiluihin.

Valitut tukikohteet:

Alavieskan Viri ry, Alavieska
Haapajärven Kiilat ry Hiihtojaosto, Haapajärvi
Laura Kangasniemi, Haapavesi
Kalajoen Junkkarit, Kalajoki
Kannuksen Ura/pesäpallojaosto, Kannus
Kempeleen Pyrintö Ry/hiihtojaosto, Kempele
Ajax-Sarkkiranta, Kempele
Merijärven 4H-yhdistys ry, Merijärvi
Ponkilan Pantterit ry, Muhos
Suunnistuskerho Pohjantähti ry, Oulu
Hercules U15, Oulu
Oulu Triathlon & Cycling ry, Oulu
Mannerheimin Lastensuojeluliitto / Pyhäjoen yhdistys, Pyhäjoki
AS Moon ry, Raahe
Maaselän Latu ry, Reisjärvi ja Haapajärvi
Raahentienoon Golf ry, Siikajoki
Toholammin Urheilijat-pesäpallo, Toholampi
Veteli Pesis ry, Veteli
Popula team Cheerleading, Ylivieska

Yhteensä lasten ja nuorten harrastustoiminnan rahallista tukea keväälle 2021 haki 44 kohdetta LähiTapiola Pohjoisen alueelta. LähiTapiola Pohjoinen arvostaa kaikkien hakijoiden työtä lasten ja nuorten parissa. Seuraava Nuori Pohjoinen -tuen hakuaika on syksyllä 2021, jolloin tukea voi 1.8.2021 alkaen hakea Nuori Pohjoinen -sivustolla (linkki).

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen on yksi esimerkki LähiTapiola Pohjoisen vastuullisuustyöstä, jonka tavoitteena on toimia aktiivisesti lähiyhteisössä ja yhteiskunnassa. LähiTapiola Pohjoinen haluaa tukea lapsen kasvua, kehitystä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, koska elämänturvan rakentaminen alkaa lapsuudesta.