Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Savo Elämänturva 28.4.2021

LähiTapiolalta Savolta useita lahjoituksia lasten ja nuorten harrastustoimintaan - vuoden aikana yhteensä 10 000 euroa

Kaksi kertaa vuodessa avattavaan Nuori Savo –tukien hakuun tuli useita hakemuksia toimialueeltamme ja ensimmäiset tuet on nyt jaettu. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa halutaan tukea erityisesti koronatilanteessa, jossa seurat ja osa perheistä ovat taloudellisissa vaikeuksissa.

LahiTapiola_Lokal Tapiola

Nuori Savo -tukien tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia koko LähiTapiola Savon toimialueella. Valinnassa painotettiin erityisesti harrastustoimintaan osallistumisen matalaa kynnystä, kuntouttavaa toimintaa sekä kaikille avoimien ja omaehtoisten liikuntapaikkojen edistämistä. Myös ne toiminnot, jotka tukevat esim. maakunnassa nuorten ryhmäytymistä tai kannustavat nuoria kohti vastuullista, aktiivista kansalaisuutta tuomalla esiin mm. kestävää elämäntapaa sekä työelämätaitoja, ovat tärkeää tulevaisuutta ajatellen.

Kevään aikana tukea ovat saaneet Vanhamäki säätiö Suonenjoelta, Varkauden MP urheilijat, MLL Vesanto, AC Barca Riistavesi, Puijon Pesiksen nuorten joukkue, Suonenjoen Vasaman pesäpallo, KuPS jr joukkue, Pielaveden 4 H, Savon suunta Pieksämäki ja Kuopion Reippaan telinevoimistelijat.

- Vallitsevan tilanteen takia yhä useammat seurat ja perheet voivat olla hankalassa taloudellisessa tilanteessa ja haluamme tukea lasten aktiivisuutta myös poikkeustilanteessa sekä pääsyä takaisin harrastuksiin kokoontumisrajoitusten poistuessa.

Pienemmillä paikkakunnilla harrastustarjonta rakentuu paljolti kansalaisopiston ja seurojen tai järjestöjen tuottamista toiminoista, mutta kaikki nuoret eivät välttämättä koe tarjolla olevia mahdollisuuksia omikseen. Tällöin lasten ja nuorten toiveiden kuuntelu ja uuden kehittäminen ovat hienoa toimintaa. Lisäksi korona-ajan tuomat rajoitukset ovat valitettavasti vähentäneet harrastusmahdollisuuksia esim. kerhojen osalta, kertoo LähiTapiola Savon markkinointipäällikkö Kaisa Kajan .

- Valinnassa huomioitiin myös maantieteellinen monipuolisuus toimialueellamme. Valitut kohteet hyödyntävät Nuori Savo -tukea esimerkiksi harrastusvarusteisiin, toiminnallisten liikuntapaikkojen kehittämiseen, leireihin ja tapahtumiin. Tukea kohdennetaan myös valmentajien kouluttamiseen, eri lajien maksuttomiin kokeiluihin tai kehittääkseen digitaalisia kohtaamisalustoja, kertaa Kajan.

Harrastukset tuovat nuorten elämään säännöllisyyttä, hyviä ihmissuhteita ja terveellisiä elämäntapoja - se antaa hyvän pohjan kehityksessä kohti aikuisuutta.

Seuraava Nuori Savo -tuen hakuaika on syksyllä, jolloin tukea voi 1.8.2021 alkaen hakea Nuori Savo -sivun kautta.