Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola ItäTyöelämä12.3.2021

Itä: Itä-Suomen Siivouspalvelu arvostaa LähiTapiolassa etenkin henkilökohtaista yhteyshenkilöä

Itä-Suomen Siivouspalvelu Oy on Joensuussa toimiva siivousalan perheyritys, joka työllistää sesongista riippuen 16-20 henkilöä. Vuodesta 2013 yritystä on luotsannut siskokset Minna ja Merita, jotka tekevät töitä kädet savessa ja ulkoistavat mielellään toimistotyöt. Vakuutukset tuovat mielenrauhaa kehittämistä rakastaville yrittäjille.

Uutishuone_ita_siivouspalvelu

Minna Perttilahti ja Merita Kinnunen ovat yrittäjiä toisessa polvessa. Heidän isänsä perusti Itä-Suomen Siivouspalvelun vuonna 1989. Yritys menestyi hyvin ja sillä oli siivouspalvelu, pesula ja pesuaineiden myymäläkin. Huippuvuodet olivat ennen 1990-luvun alun lamaa.

”Lapsuudesta on hyviä muistoja, kun isä otti mukaan siivouskeikoille. Puhdistettiin Minnan kanssa tuhkakuppeja ja saatiin pitää lattioilta löytyneet kolikot. Hyvä, että isä otti mukaan! Se teki meistä jo lapsena ahkeria”, Merita kertoo.

Lama toi omat haasteensa yritystoimintaan, mutta yritys selvisi niistä. Vuonna 2013 yritys siirtyi kokonaan Minnalle ja Meritalle. Itä-Suomen Siivouspalvelu on kasvanut noin 15% vuodessa ja työllistää nykyään 17 henkilöä vakituisesti ja vuokratyöntekijöitä sen lisäksi.

”Kun yritys tuli meille, niin uudistimme paljon. Pyrimme automatisoimaan turhan taustatyön ja jättämään aikaa tärkeimmälle tekemiselle. Uusin muutos on ollut keskittyminen yritysasiakkaisiin. Teemme myös tuholaistorjuntaa ja kuolinpesien siivouksia. Vakioasiakkaita meillä on yhteensä satakunta”, Minna avaa.

Meritan ja Minnan mukaan siivousala on kehittynyt paljon. Myös alan arvostus on kasvanut. He panostavat henkilökuntaan paljon ja haluavat tarjota hyvät välineet ja olosuhteet työhön. Minnalla ja Meritalla onkin kädet savessa ja he pyrkivät minimoimaan turhan toimistotyön ja stressin.

”Luotettava vakuutuskumppani tuo meille mielenrauhaa. Kattava vakuutusturva lisää yöunien määrää. Kun yritys on kasvanut, niin vakuutuksia on arvostanut uudella tavalla. Meille henkilökunnan vakuuttaminen on tärkeää kuten yrityksen omaisuudenkin.”, Merita kertoo.

”Ei kuitenkaan pidä unohtaa itsensäkään vakuuttamista. Yrittäjänä on kuitenkin vastuussa itsensä lisäksi muistakin. Siksi pyrimme ottamaan huomioon, miten hommat toimivat, jos itse esimerkiksi sairastuisimme. Myöskin YEL-vakuutus on hyvä mitoittaa oikeaksi. Jossain vaiheessa se eläkekin tulee vastaan”, Minna kertoo.

Yrittämisessä Minnaa ja Meritaa innostavat etenkin vapaus. He haluavat kehittää yritystään ja innovoida uutta. Siinä auttaa, kun tietyt perusasiat ovat vakaalla pohjalla ja asiat sujuvat helposti.

”LähiTapiolassa on parasta henkilökohtainen yhteyshenkilömme. Yrittäjälle on tärkeää, että on suora linja vakuutusyhtiöön, eikä joudu valtakunnalliseen jonoon odottamaan. Yhteyshenkilömme myös ennakoivasti kartoittaa vakuutusturvaamme. Myös korvausten sattuessa palvelu on nopeaa, koska korvaukset hoidetaan paikallisesti. Kaiken kaikkiaan olemme LähiTapiolaan tyytyväisiä ja suosittelemme yhtiötä”, Merita päättää.