Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
2.12.2020

Itä: Suomen Muuttofirma luottaa työntekijöihinsä ja LähiTapiolan vakuutuksiin

Joensuulainen perheyritys on muuttamisen ammattilainen, joka työllistää yli 50 työntekijää. Suomen Muuttofirma helpottaa yksityishenkilöiden, julkisten organisaatioiden ja yritysten muuttoja ympäri Suomen. Kun henkilökunta ja autot ovat jatkuvasti liikkeessä, niin riskeihin on hyvä varautua myös vakuutusten osalta.

Asiakastarina Suomen Muuttofirmasta

Yrittäjä ja toimitusjohtaja Pasi Penttinen kertoo, miten suhtautuminen muuttoihin on muuttunut.

- Yhä useampi haluaa muutoltaan helppoutta ja on valmis maksamaan siitä. Edelleen suurin kilpailijamme on tee se itse –mies vuokrakärryn kanssa. Kuitenkin moni sanoo, että kun on kerran kokeillut muuttofirmaa, niin paluuta ei enää ole. Monesti hinta myös yllättää positiivisesti. Muuttofirman käyttäminen ei olekaan niin kallista kuin ajateltu, Pasi sanoo.

Pasi Penttisellä on takana jo 21 vuotta perheyrityksen hommissa. Aikanaan isä antoi nuorelle miehelle täydellisen vetovastuun muuttoihin. Pasi onkin kehittänyt firmaa kuin omaa lastaan, ja vuonna 2009 se siirtyi hänelle sukupolvenvaihdoksen myötä.

- Silloin tehtiin myös strateginen valinta, että tehdään ainoastaan muuttoja. Pikkuhiljaa liiketoiminta on kasvanut. Onhan tämä yrittäminen sellaista pienten askelten hommaa. Pitää luottaa omaan tekemiseen ja kumppaneihin, Pasi kertoo.

Tasapainoilua ripeyden ja vahingottomuuden välillä

Nyt yrityksellä on fyysiset toimipisteet Joensuussa ja Kuopiossa ja muuttoautot ajavat ympäri Suomen. Muuttoja tehdään myös ulkomailla. Esimerkiksi Puolustusvoimille tehdään kaikki EU:n ulkopuoliset muutot. Yritys työllistää noin 50 vakituista ja hetkittäin isojen projektien yhteydessä on työllistetty jopa 100 henkeä. Pasilla on unelmana hallittu kasvu. Tärkeää on laadukkaat palvelut ja tyytyväinen henkilöstö.

- Tämähän on tasapainoilua ripeyden ja vahingottomuuden välillä. Toisaalta muuttojen tulee sujua nopeasti ja toisaalta vahinkoja ei saa sattua. Nämä kaksi asiaa eivät aina kulje käsi kädessä, mutta luotan vahvasti meidän henkilöstöön ja vahingon sattuessa vakuutuksiimme, Pasi vakuuttaa.

Volyymiin nähden vahinkoja sattuu kuitenkin vähän. Hyvä kalusto ja varusteet sekä suunnitelmallisuus ja muuttomiesten ammattitaito vähentävät vahinkoja. Varautuminen ennalta on tärkeää. Yhtenä haasteena muuttoalalla on myös kausiluonteisuus.

- Kerralla voi tulla paljon hommaa ja sitten on taas hiljaista. Oikeastaan meillä on sesonki 12 kertaa vuodessa, eli jokaisessa kuun vaihteessa. Tässäkin auttaa varautuminen etukäteen kuten monessa muussakin asiassa, Pasi toteaa.

Suomen Muuttofirma luottaa LähiTapiolan vakuutuksiin

Jos vahinko kuitenkin sattuu, niin Pasi luottaa LähiTapiolan vakuutuksiin. Hänen mielestä kokonaisvaltainen vakuuttaminen tärkeää. Luonnollisesti Suomen muuttofirman laaja kalusto, kuten autot, pitää vakuuttaa hyvin. Kilometrejä tulee paljon. LähiTapiola on myös räätälöinyt vakuutuksia firmalle sopivaksi. Pasin mukaan henkilöstön ja yrittäjän oma turva on myös tärkeää.

- Ollaan oltu LähiTapiola Idän asiakkaina noin 10 vuotta. Arvostan LähiTapiolassa suoraa yhteyshenkilöä. Saan aina henkilökohtaisen yhteyshenkilön kiinni tarvittaessa. Se on kyllä yrittäjälle ihan elinehto, Pasi sanoo.

Yrittäminen vaatii toisaalta reippaita liikkeitä ja toisaalta huolellisuutta. Kun käsitellään ihmisten maallista omaisuutta, niin ollaan ihmisille tärkeiden asioiden äärellä. Pasin mukaan muutto on kolmanneksi stressaavin asia ihmisen elämässä. Tällä tavalla muuttofirma on lievittämässä ihmisten stressiä.

- Siinä on varmasti samaa kuin vakuutuksissa. Kun luottaa tärkeät asiat ammattilaisen vastuulle, niin voi elää huolettomammin, Pasi päättää.

Lue lisää yritysvakuuttamisesta:
lahitapiola.fi/yritys