Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenTerveys11.11.2020

POHJOINEN: Yli 23 000 euroa Nuori Pohjoinen -tukea lasten ja nuorten harrastamiseen Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla

LähiTapiola Pohjoinen jakaa 23 590 euroa tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan syksyllä 2020.  Kaksi kertaa vuodessa avattavaan Nuori Pohjoinen -hakuun tuli 54 hakemusta Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalta, ja niistä 24 on nyt valittu tuen saajiksi.

Nuori Pohjoinen -sponsorointikonseptin tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vuoden 2020 syksyn Nuori Pohjoinen -tukea saavat alla luetellut 24 kohdetta, joiden valinnassa painotettiin erityisesti harrastustoimintaan osallistumisen matalaa kynnystä ja lasten elämänturvan tukemista.

- Tilanne on tällä hetkellä todella heikko, ja olemme todella kiitollisia, että saamme Nuori Pohjoinen -tukea toimintamme jatkuvuuden varmistamiseksi. Teemme tätä täydellä sydämellä, lasten takia. Jokainen lapsi on meille tärkeä, kommentoi yksi tuensaajista, Päivi Kaasalainen Haapajärven Kiilat Ry:stä.

- Koronapandemian pitkittyessä ja useiden pohjois- ja keskipohjalaisten seurojen sekä perheiden taloustilanteen tiukentuessa tukemme tulee varmasti tarpeeseen. Nuori Pohjoinen -konseptin avulla mahdollistamme yhä useamman lapsen harrastamisen ja tuemme lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia lähialueellamme, korostaa LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Matalan kynnyksen toiminta turvaa erityisesti sellaisten nuorten ja lasten eväitä hyvään elämään, jotka muuten saattaisivat jäädä kaiken harrastustoiminnan ulkopuolelle. Valinnassa huomioitiin myös maantieteellinen monipuolisuus LähiTapiola Pohjoisen alueella Pohjois- ja Keskipohjanmaalla. Valitut kohteet hyödyntävät Nuori Pohjoinen -tukea esimerkiksi harrastusvarusteisiin, tilavuokriin, urheilupaikkojen kunnostukseen, valmentajien kouluttamiseen, ensiapukursseihin ja eri lajien maksuttomiin harrastuskokeiluihin.

Valitut tukikohteet:

Haapajärven Kiilat Ry, Haapajärvi
Kempeleen Lentopallo Ry, Kempele
Limingan 4H-yhdistys ry, Liminka
Lumijoen Lumiukot ry, Lumijoki
Muhoksen 4H-yhdistys ry, Muhos
Nivala Cowboys Taitoluistelijat, Nivala
Oulaisten nuorisoseura ry, Oulainen
Oulun Naisfutis ry, Oulu
Kuivasjärven Aura ry, Oulu
OLS -07 / Oulun luistinseura, Oulu
Voimistelumaailma Oulu ry, Oulu
Oulun Nuorkauppakamari ry, Oulu
Oulun Voimisteluseura ry, Oulu
Pudasjärven 4H-yhdistys ry, Pudasjärvi
Pyhäjoen 4H-Yhdistys ry, Pyhäjoki
Raahen Jääkiekkoklubi, Raahe
Team Tempo ry, Raahe
Sievin 4H-yhdistys ry, Sievi
Siikajoen 4H-yhdistys ry, Siikajoki
Toholammin Urheilijat / Jalkapallojaosto, Toholampi
Tyrnävän 4H-yhdistys ry, Tyrnävä
Utajärven 4H-yhdistys ry, Utajärvi
V&U-Seura Ylivieskan Kuula Ry/Ylivieska Gymnastics, Ylivieska
FC Ylivieska P09, Ylivieska

Yhteensä lasten ja nuorten harrastustoiminnan rahallista tukea syksylle 2020 haki 54 kohdetta LähiTapiola Pohjoisen alueelta. LähiTapiola Pohjoinen arvostaa kaikkien hakijoiden työtä lasten ja nuorten parissa. Seuraava Nuori Pohjoinen -tuen hakuaika on alkuvuodesta 2021, jolloin tukea voi 1.2.2021 alkaen hakea täällä.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen on yksi esimerkki LähiTapiola Pohjoisen vastuullisuustyöstä, jonka tavoitteena on toimia aktiivisesti lähiyhteisössä ja yhteiskunnassa. LähiTapiola Pohjoinen haluaa tukea lapsen kasvua, kehitystä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, koska elämänturvan rakentaminen alkaa lapsuudesta.