Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenTalous2.11.2020

POHJOINEN: LähiTapiola Pohjoisen henkilöstön joululahjoihin varatut rahat vähävaraisille lapsiperheille

LähiTapiola Pohjoisen elämänturvaajien joululahjoihin varatut 10 000 euroa ohjataan lahjojen sijaan vähävaraisille lapsiperheille Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla. Pelastakaa Lapset ry:n Pohjois-Suomen aluetoimiston kautta tukea jaetaan toiminnan piirissä oleville lapsiperheille.

LähiTapiola Pohjoinen on asiakkaidensa omistama, paikallinen vakuutusyhtiö, jonka tulos käytetään oman toimialueen hyväksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Koronaepidemia on aiheuttanut suuria haasteita erityisesti köyhien lapsiperheiden ja yksinhuoltajien arkeen, ja paikallisena toimijana LähiTapiola Pohjoinen haluaa osaltaan vastata alueen perheiden ahdinkoon ja tuoda joulumieltä niille, joille sen saaminen on tänä vuonna erityisen vaikeaa.

- Eriarvoisuus on lisääntynyt Suomessa ja yhä useampaa lasta uhkaa syrjäytyminen. Koronakriisi on lisännyt monen perheen huolta toimeentulosta, ja esimerkiksi normaalit harrastukset ovat monille lapsille liian kalliita, kertoo LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

- Aloite joululahjavarojen lahjoittamisista hyväntekeväisyyteen tuli henkilöstöltämme, ja paikallisen kohteen valitsimme yhteisen äänestyksen perusteella, jatkaa Rajakangas.

Pelastakaa Lapset ry:n työllä ehkäistään syrjäytymistä ja eriarvoisuuden kasvua. Pelastakaa Lapset ry:n Pohjois-Suomen aluetoimisto tukee LähiTapiola Pohjoisen lahjoituksella vähävaraisten perheiden lapsia harrastuksissa sekä tarjoaa tukihenkilöitä, sporttikummeja ja tukiperheitä perheiden tueksi arkeen.

- Olemme äärimmäisen kiitollisia ja ilahtuneita henkilökuntanne upeasta lahjoituksesta lapsiperheiden hyväksi Pohjois-Suomessa. Olemme konkreettisesti usein nähneet työssämme kuinka merkityksellistä on, että lapsi pääsee toivomaansa harrastukseen eikä syrjäydy kotiin perheen vähävaraisuuden vuoksi. Harrastuksen tukemisella voi olla hyvin laaja ja suojaava merkitys nuoren koko elämään ja tulevaisuuteen, kertoo Pelastakaa Lapset ry:n Pohjois-Suomen aluetoimiston aluejohtaja Anne Karppinen.