Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenTurvallisuus4.11.2019

POHJOINEN: LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 25 000 euroa Oulun Meripelastajat ry:lle

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa SMPS Oulun Meripelastajat ry:lle tuleviin kalustoinvestointeihin 25 000 euroa. Lahjoituksen taustalla on vapaaehtoisten Meripelastajien toiminnan turvaaminen tuleville vuosille esimerkiksi tutka- ja navigointilaitteiston uusimisella ja defibrilaattorilla.

-Elämänturvayhtiönä haluamme turvata lähiympäristömme asukkaiden elämää myös merellä, ja vapaaehtoisten meripelastajien työ on erittäin arvokasta niin ennaltaehkäisyn kuin itse pelastus- ja avustustehtävienkin näkökulmasta, korostaa LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Lahjoituksella yhdistys voi uusia PV Toppila pelastusaluksen tutka- ja navigointilaitteiston, peruskorjata apuvenettä sekä hankkia käyttöönsä defibrilaattorin.

- Lähitapiola Pohjoisen lahjoituksella parannetaan Oulun alueen meripelastusvalmiutta, ja sillä on suuri merkitys yhdistyksen toiminnan kehittämiselle; lahjoituksen avulla saamme nostettua pelastusveneiden toimintakykyä etsintä- ja pelastustehtävillä sekä jatkettua alusten käyttöikää. Tuki on erityisen tärkeä, koska Suomen Meripelastusseuran saama rahoitus on supistunut ja yhdistysten omarahoitusosuuden osuus pelastusveneiden uushankinnassa ja päivityskorjauksissa on kasvanut, taustoittaa Oulun Meripelastajat ry:n puheenjohtaja Jari Ikonen.

- Lahjoitus mahdollistaa nopean lähdön veneen, PV Varjakan kelluvan laiturin hankinnan. Kelluva laituri mahdollistaa veneen säilytyksen poissa vedestä, mikä säästää veneen runkoa ja mahdollistaa säännölliset huollot, mutta mahdollistaa viiveettömän lähdön hälytyksen tullessa. Lisäksi voimme päivittää PV Toppilan navigointielektroniikan vastaamaan käyttötarpeita etsintätehtävillä vaikeissakin keliolosuhteissa ja kehittää aluksen käytettävyyttä, lisää Suomen Meripelastusseuran vuoden alusvastaava 2018 Erkki Aho.

SMPS Oulun Meripelastajat ry. on yleishyödyllinen, vapaaehtoista meripelastustyötä Oulun merialueella tekevä yhdistys. Yhdistys tekee turvallisuustyötä veneilijöiden ja vesillä liikkujien parissa täysin vapaaehtoisvoimin. Yhdistyksen jäsenet eivät saa vastiketta tekemästään työstä.

Pelastus- ja avustustehtävien lisäksi Oulun Meripelastajat ry tekee ennaltaehkäisevää työtä kouluttamalla kouluissa ja veneilyseuroissa sekä jakamalla turvallisuustietoutta erilaisissa tapahtumissa. Vapaaehtoisten, Pohjanlahdella toimivien meripelastusyhdistysten pelastustehtävien osuus on noin 40% alueen vuotuisista meripelastustehtävistä.