Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Terveys11.6.2019

Pirkanmaa: Pirkanmaan Hoitokodin henkilökunta nauttii lahjoitusvaroin sisustetusta taukotilastaan

LähiTapiola Pirkanmaan lahjoituksen turvin Pirkanmaan Hoitokoti hankki henkilökuntansa tauko- ja kokoustiloihin uuden sohvakaluston ja monta muutakin tilaa kohentavaa sisustuselementtiä. Henkilöstö pääsi kevään aikana itse suunnittelemaan uudelleensisustamista. Uuden sohvaryhmän ympärillä on nyt mahdollisuus hengähtää hetki ja ylläpitää sekä omaa että työyhteisön hyvinvointia.

Pirkanmaan Hoitokoti on saattohoitoon erikoistunut yksikkö Tampereella. Hoitokodissa työskentelee ammattitaitoinen, saattohoitoon perehtynyt ja sitoutunut henkilökunta.

Hoitokodin potilaat ovat parantumattomasti sairaita. Työssä korostuvat haasteelliset hoitotilanteet, kuolevan potilaan hoito, omaisten tukeminen ja perhetyö. Henkilökunta on mukana omaisten tuki- ja sururyhmissä sekä tukee omaisia käytännön asioissa. Pirkanmaan Hoitokodin potilaslähtöisellä, perhekeskeisellä ja ihmisiä kunnioittavalla hoito- ja toimintamallilla varmistetaan kuolevan potilaan korkeatasoinen hoito ja saattohoidon jatkuva kehittäminen alueellisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

- Panostamme kauniiseen hoitoympäristöön, sillä haluamme, että potilailla on viimeisinä hetkinään hyvä olla myös esteettisesti. Hoitokodin talous on tiukka ja jos jotain hankintoja tehdään, hoitajamme edellyttävät aina, että ne tehdään potilaiden parhaaksi. Toivoin tällä lahjoituksella mahdollistettavan kerrankin iloa myös henkilökunnalle, erityisesti henkilökunnan tauko- ja kokoustilan sisustamiseen. Halusin korkealaatuiset sohvat ja pöytäryhmän, joiden ääressä levätä ja huokaista, kun on oltu saattelemassa potilas ajasta iäisyyteen tai kohdattu surun murtama perhe ja autettu heitä tuskan hetkellä. Myös auttaja tarvitsee avun, perustelee Pirkanmaan Hoitokodin johtaja Anu Kartovaara henkilöstölle suunnattua lahjoitusta.

Pirkanmaan Hoitokodin työsuhteet ovat vuosikymmenien mittaisia. Henkilökunta on äärimmäisen sitoutunutta ja työtä tehdään suurella rakkaudella ja korkeatasoisella osaamisella. Monella hoitajalla on pitkän saattohoitokokemuksen lisäksi erityisosaamista koulutusten sekä jatko-opintojen kautta. Henkilökunta myös kouluttaa toisia sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia saattohoidon käytännön toteuttamisessa sekä antaa konsultointiapua saattohoidon erityiskysymyksissä.

Hoitokodilla työskentelee myös yli 100 aktiivista, iältään 20-85-vuotiasta, vapaaehtoistyöntekijää lukuisissa potilaiden ja heidän läheistensä hyvinvointia edistävissä tehtävissä. Vuosittain vapaaehtoistyötä Hoitokodissa tehdään yli 20 000 tuntia. Vapaaehtoistyöntekijöille löytyy tehtäviä omien kykyjen, mieltymysten ja voimavarojen mukaan.

Jos vapaaehtoistyö Hoitokodissa kiinnostaa, katso lisää Pirkanmaan Hoitokodin sivulta https://www.pirkanmaanhoitokoti.fi/vapaaehtoistoiminta/

Kuvassa Pirkanmaan Hoitokodin henkilökuntaa uudelleen sisustetussa taukotilassa.

LähiTapiolan yhteiskuntavastuun lähtökohtana ovat erilaiset vaikutuksemme ympäristöön ja roolimme yhteiskunnassa. Vastuullisuuslupaukset asiakkaille, henkilöstölle, ympäristölle sekä lähiyhteisöille ja yhteiskunnalle ovat osana arkeamme. Vastuullisuus konkretisoituu käytännön tekoina omistaja-asiakkaidemme hyväksi, kuten esimerkiksi turvallisuutta ja terveyttä edistävillä Sankarikoulutuksilla.

Omistaja-asiakkaillamme on myös aidot vaikutusmahdollisuudet toimintaamme. Yhtiökokouksessa on esimerkiksi mahdollisuus päättää varojen siirtämisestä lahjoitettavaksi yleishyödyllisten yhteisöjen tarpeisiin ja käyttötarkoituksiin. Pirkanmaalla lahjoitusvaroja oli mahdollista hakea viime syksyn aikana, ja yksi lahjoituksen saajista oli Syöpäpotilaiden Hoitokotisäätiö.