Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Hakkeritapahtuma Hack Day 2020 suorana lähetyksenä LähiTapiolan YouTubessa lauantaina 17.10. - tutustu päivän ohjelmaan ja osallistu vaikka kotisohvalta!

14.10.2020 - Turvallisuus

Kuudennen kerran järjestettävä LähiTapiola Hack Day on tänä vuonna koko kansan nähtävillä suorana lähetyksenä LähiTapiolan YouTubessa. Hyvishakkeroinnista ja tietoturva-alasta kiinnostuneet voivat liittyä Hack Dayn studiotiimin ja huippuvieraiden seuraan YouTubeen lauantaina 17.10. klo 9 alkaen. Tapahtumaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan voit hypätä hyvishakkeroinnin maailmaan avaamalla LähiTapiolan YouTuben.

Tänä vuonna LähiTapiola Hack Dayssa hyvishakkerit pääsevät testaamaan LähiTapiolan asiakkaiden uusien verkkopalvelujen tietoturvaa. Hyvishakkerit etsivät asiakkaiden käytössä olevista sovelluksista haavoittuvuuksia ja he saavat rahapalkkioita löytämiensä tietoturvapuutteiden vakavuuden perusteella.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna täysin verkossa, kun yhtensä 42 valkohattuista hyvishakkeria koettelee LähiTapiolan digipalveluiden tietoturvaa. LähiTapiolan tietoturvajohtaja Leo Niemelä odottaa lähestyvää päivää:

- On aivan mahtavaa, että voimme järjestää Hack Dayn vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Päätös tapahtuman siirtämisestä verkkoon tehtiin viranomaisten suositukset huomioiden. Verkkoon vieminen mahdollistaa samalla myös ulkopuolisille tapahtuman paremman seurannan, kun päivän tähdet eli rautaiset hyvishakkerimme ovat myös verkon ylitse mukana. Studiotiimimme tekee yhdessä vierailevien asiantuntijoiden kanssa selvää siitä, missä kulloinkin päivän aikana mennään.

Virtuaalista hakkerointipäivää seurataan tänä vuonna LähiTapiolan Youtubessa suorana studiotiimin voimin. Luvassa on aktiivista Hack Day -päivän seuraamista, keskustelua tietoturva-alasta ja hyvishakkeroinnin tekemistä ihmisille tunnetuksi. Studiotiimin vieraana useita alan nimekkäitä ammattilaisia. Esimerkiksi hakkeri Teemu Kääriäinen kertoo kokemuksistaan, kun hän osallistui LähiTapiolan Bug Bounty haavoittuvuusohjelmaan pari vuotta sitten ja hakkeroi palkintorahoja jopa 18 000 euron arvosta.

LähiTapiola Hack Day on seurattavissa LähiTapiolan YouTubesta heti lauantaiaamuna 17.10. kello yhdeksän jälkeen. Päivän kulkua ja tunnelmia voi seurata myös LähiTapiolan Twitter-tililtä ja hashtageilta #HackDay2020 ja #hackforgood

Heräsikö kysyttävää Hack Daysta tai tietoturva-alasta? Voit laittaa kysymyksesi lauantaina käynnissä olevaan YouTube-liveen, tägäämällä @Lahi_Tapiola:n twiittiisi tai hyödyntämällä twiiteissäsi edellämainittuja hashtageja.

Tapahtumapäivän alustava ohjelma:
klo 09.00 Hack Day 2020 käynnistyy
–LähiTapiolan tietoturvajohtaja Leo Niemelä kertoo päivästä ja miksi LähiTapiola panostaa niin paljon hakkeriyhteistyöhön
klo 10.00 Mitä hakkeroidaan tänä vuonna? – haastateltavana LähiTapiolan tietohallintojohtaja Mikko Vastela
klo 11.00 Yritysten tietoturvariskit nousevat – miten yritysten kannattaa varautua? – haastateltavana LähiTapiolan kybervakuutuksen kehityspäällikkö Roger Sittnikow
klo 12.00 – 13.00 Lounastauko
klo 13.00 Kyberturvan tilanne Suomessa ja maailmalla: mikä puhututtaa juuri nyt? – haastateltavana Suomen johtava kyberturvallisuuden vaikuttaja Jarno Limnéll
klo 14.00 Voiko hakkeroinnilla oikeasti tienata, miten siinä pääsee alkuun ja miksi se on kiinnostavaa? – haastateltavana hakkeri Teemu Kääriäinen
klo 15.00 Hack with Espoo – Miksi ja miten Espoo panostaa nuorten kanssa tehtävään hakkerityöhön? – haastateltavana Espoon kaupungin tietoturvapäällikkö Matti Parviainen
klo 16.00 Hakkerointi päättyy – suoraan lauteilta päivän tunnelmista ja onnistumista kertomassa hakkeri Iiro Uusitalo (Team ROT)
~klo 16.20 Palkintojenjako ja päivän yhteenveto
~klo 17.00 Stream ja Hack Day 2020 päättyy

Aikataulut ovat alustavia ja muutoksia voidaan tehdä vielä kesken päivän. Päivän aikana seurataan Hack Dayn tuloksia ja saadaan tasaisin väliajoin seurantatietoja Hack Dayn tuomaristolta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Hack Dayhin!