Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Vastuullisen sijoittamisen pioneeri analysoi, vaikuttaa ja raportoi – lue, miten LähiTapiola sijoittaa vastuullisesti

23.9.2020 - Talous

LähiTapiola Varainhoito kuuluu vastuullisen sijoittamisen edelläkävijöihin Suomessa. LähiTapiolassa vastuullinen sijoittaminen koskee eri omaisuusluokkia laajasti.

LähiTapiola Varainhoito oli ensimmäisten suomalaisten varainhoitajien joukossa omaksumassa vastuullisen sijoittamisen toimintatapoja.

Vuodesta 2010 lähtien LähiTapiola Varainhoito ja LähiTapiola Kiinteistövarainhoito ovat sitoutuneet toteuttamaan sijoitustoimintaansa YK:n tukemia vastuullisen sijoittamisen periaatteita (PRI) noudattaen.

Perinteisesti on mielletty, että vastuullisuusarviointi tehdään vain pörssiyrityksistä ja osakesijoittajan näkökulmasta. Vastuullinen sijoittaminen LähiTapiolassa koskee kuitenkin eri omaisuusluokkia laajasti. Ei siis vain pörssiyhtiöiden arviointia vaan myös esimerkiksi yrityslainoja, rahastoja ja kiinteistösijoituksia. Kullekin omaisuusluokalle vastuullisuusarviointi tehdään luokalle tarkoituksenmukaisella tavalla.

- Salkunhoitajamme tekevät omaa analyysiä sijoituskohteiden vastuullisuusriskeistä ja –mahdollisuuksista. Analyysinsä tulokset he huomioivat sijoituspäätöksissään. Lisäksi varainhoitajamme analysoivat rahastokumppaniemme vastuullisuustyötä ja huomioivat analyysin tulokset kumppanivalinnassa, johtaja Outi Kalpio LähiTapiola Varainhoidosta kertoo vastuullisen sijoittajan työstä.

Vastuullisen sijoittajan työhön kuuluu olennaisena osana myös vaikuttaminen. LähiTapiola vaikuttaa sijoituskohteisiinsa niin yhtiökokousten, yritys- ja kumppanitapaamisten kuin vaikuttamishankkeiden kautta.

LähiTapiola pyrkii aktiivisesti edistämään kestävää kehitystä ja hillitsemään ilmastonmuutosta muun muassa rajoittamalla sijoituksia hiili-intensiivisille toimialoille sekä energiatuotantoon, joka käyttää kivihiiltä tai turvetta.

- Edistämme kestävää kehitystä myös sijoittamalla niin sanottuihin vihreisiin joukkovelkakirjalainoihin sekä tarjoamalla asiakkaillemme kestävän kehityksen sijoitusratkaisuja, kuten LähiTapiola Vastuullinen Vaikuttajakorko- ja Vastuullinen Ympäristö -rahastot, Kalpio sanoo.

Kestävän kehityksen edistämistyöhön kuuluu myös tuulisähkön käyttö. Vuodenvaihteessa LähiTapiola Kiinteistövarainhoito siirtyi käyttämään alkuperäisvarmennettua tuulisähköä omistamissaan kiinteistöissä. Lisäksi Kiinteistövarainhoito on jo pitkään edistänyt energiatehokkuustyötä.

Tärkeä osa vastuullisen sijoittajan työtä on myös raportointi. LähiTapiolassa on pitkään panostettu siihen, että raportointi sijoittaja-asiakkaille on läpinäkyvää. Läpinäkyvyys koskee niin LähiTapiolassa tehtävää vastuullisuustyötä kuin sijoitusratkaisujen vastuullisuusprofiileja.

Lue lisää LähiTapiola Varainhoidon vastuullisesta sijoittamisesta täältä ja täältä. LähiTapiolan kiinteistöliiketoiminnan vastuullisuudesta voit lukea täältä.

Tutustu säästämisen ja sijoittamisen palveluihimme

Asiakkaanamme pääset sijoittamaan rahasi kohteisiin, joihin uskomme ja itsekin sijoitamme. Kansainvälinen rahastoluokittaja Lipper valitsi meidät vuonna 2020 Pohjoismaiden parhaaksi varainhoitajaksi pienten yhtiöiden sarjassa.

Lue lisää