Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Voisiko helikopterirahasta olla apua Euroopalle? Ekonomistin mielestä se voisi olla yksi vaihtoehto

27.4.2020 - Talous

Koronakriisin aiheuttama massiivinen shokki Euroopan maiden talouksille on herättänyt keskustelua keskuspankin mahdollisuudesta jakaa rahaa valtioille ilman takaisinmaksupakkoa. Katso, mitä LähiTapiolan yksityistalouden ekonomisti Hannu Nummiaro kertoo helikopterirahasta.

Euroopan taloudet kaipaavat kipeästi elvytystä koronakriisistä selvitäkseen. Euroopan keskuspankki on ryhtynyt toimiin pitämällä korot matalalla ja ostamalla valtionlainoja markkinoilta.

Vaatimukset lisätoimista kiihtyvät sitä mukaa kun kriisi taloudessa syvenee. Keskustelua on käyty myös keskuspankin mahdollisuudesta jakaa valtioille rahaa ilman takaisinmaksupakkoa. Tästä helikopterirahoituksesta voisi olla hyötyä, mutta siinä on myös ongelmansa.

LähiTapiolan yksityistalouden ekonomisti Hannu Nummiaro kertoi Varainhoidon Sijoituswebinaarissa, mitä helikopteriraha tarkoittaa ja olisiko siitä työkaluksi keskuspankille.


Helikopterirahan yhtenä ongelmana nähdään moraalikatoa, jota valtiot voivat kokea keskuspankin antaessa rahaa ilmaiseksi. Hannu Nummiaron mukaan helikopterirahalla voidaan vain voittaa aikaa.


Tutustu säästämisen ja sijoittamisen palveluihimme

Asiakkaanamme pääset sijoittamaan rahasi kohteisiin, joihin uskomme ja itsekin sijoitamme. Kansainvälinen rahastoluokittaja Lipper valitsi meidät vuonna 2020 Pohjoismaiden parhaaksi varainhoitajaksi pienten yhtiöiden sarjassa.

Lue lisää