Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Varainhoito pysyi ykkösenä Lipperin rahastovertailussa – Maailma –rahastot jälleen luokkansa parhaimmistoa

16.4.2020 - Talous

Rahastoluokittaja Lipper Thomson Reuters arvioi LähiTapiolan Varainhoidon parhaaksi varainhoitajaksi Pohjoismaissa pienten yhtiöiden sarjassa. Palkinto oli jo neljäs peräkkäinen. Lisäksi kaikki neljä Maailma rahastoa: Korkomaailma, Maailma 20, Maailma 50 ja Maailma 80 palkittiin luokkansa parhaimpina.

Kansainvälinen rahastoanalyysien ja –vertailujen tuottaja Lipper myönsi jo neljättä kertaa LähiTapiola Varainhoidolle Pohjoismaiden parhaan varainhoitajan palkinnon pienten yhtiöiden sarjassa. Best Overall Small Company Award -ryhmäpalkinnossa toimijalla on oltava vähintään kolme osake-, korko- ja yhdistelmärahastoa.

Myös yhdistelmärahastojen sarjassa LähiTapiola Varainhoito oli jälleen jo neljättä kertaa peräkkäin paras.

-Olemme todella iloisia, että jälleen vastuullinen ja osaava salkunhoitomme arvostetaan näin korkealle. Lipper Thomson Reuters arvioi työmme jo neljännen kerran Pohjoismaiden parhaimmaksi. Meille on tärkeää, että menestymme pitkäjänteisesti. Sillä se hyödyttää eniten myös asiakkaitamme, LähiTapiola Varainhoidon toimitusjohtaja Tom Liljeström sanoo.

LähiTapiola Maailma –rahastot keräsivät jälleen palkintoja

LähiTapiola Maailma –yhdistelmärahastoista parhaimpina palkittiin Maailma 20 ja Maailma 50 rahastot 3, 5 ja 10 vuoden tarkastelujaksoilla. Lisäksi Maailma 80 –rahasto palkittiin viiden vuoden jaksolla ja LähiTapiola Korkomaailma 10 vuoden tarkastelujaksolla. Palkinnot perustuvat vertailuryhmänsä parhaisiin, johdonmukaisesti saavutettuihin tuottoihin, joissa on huomioitu sijoitusten riski.

Lipper on palkinnut LähiTapiola Maailma –yhdistelmärahastoja jo seitsemän vuotta peräkkäin. Myös viime vuonna Maailma –yhdistelmärahastot saivat useita palkintoja.

-Olen erityisen tyytyväinen siitä, että tällä kierroksella myös Korkomaailma-rahasto voitti globaalien korkorahastojen luokan. Kokonaisuutena LähiTapiolan Maailma-rahastot ovat hyötyneet finanssikriisin jälkeisestä keskuspankkien elvyttävästä rahapolitiikasta. Keskuspankit ovat onnistuneet luomaan laaja-alaista finanssi-inflaatiota muuten alhaisen talouskasvun maailmassa. Voittoputki on myös tunnustus allokaatio-osaamisestamme, LähiTapiolan pääekonomisti ja johtaja Jari Järvinen sanoo.

LähiTapiola menestyi loistavasti myös rahastoluokittaja Morningstarin kilpailussa. Morningstar palkitsi LähiTapiola Maailma 50 –rahaston parhaana yhdistelmärahastona. Lisäksi LähiTapiola voitti parhaan rahastotalon palkinnon koko valikoiman osalta.

Lipper palkitsi LähiTapiola Korkomaailma –rahaston luokkansa parhaaksi kymmenen vuoden tarkastelussa. Korkomaailma sijoittaa maailmanlaajuisesti sekä kehittyneille että kehittyville markkinoille erilaisten rahastojen kautta. Rahaston sijoituskohteina voivat olla sekä yritysten että julkisyhteisöjen joukkovelkakirjalainat.

Tutustu säästämisen ja sijoittamisen palveluihimme

Asiakkaanamme pääset sijoittamaan rahasi kohteisiin, joihin uskomme ja itsekin sijoitamme. Kansainvälinen rahastoluokittaja Lipper valitsi meidät vuonna 2020 Pohjoismaiden parhaaksi varainhoitajaksi pienten yhtiöiden sarjassa.

Lue lisää