Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Henkiyhtiö onnistui kasvattamaan asiakkaidensa elämänturvaa

13.2.2020 - Talous

LähiTapiola Henkivakuutusyhtiön vuosi 2019 oli hyvä ja maksutulo kasvoi kaikilla painopistealueilla.

Edesautoimme asiakkaidemme taloudellisen omavaraisuuden saavuttamista lanseeraamalla Elämänturvasovelluksessa Korkoedun. Se on uusi ja helppo tapa aloittaa säästäminen ja taloudellisen puskurin kerryttäminen.

Ryhmäeläkevakuutuksessa LähiTapiola Henkivakuutusyhtiön maksutulo on kasvanut kolmessa vuodessa 50 prosenttia. Viime syksynä tehdyn uudistuksen ansiosta myös ryhmäeläkeasiakkaamme voivat hyödyntää LähiTapiolan sijoitusosaamista ja suuren sijoittajan etuja. Asiakkaat ovat vastaanottaneet uudistuksen hyvin ja asiakaslukumäärä on jatkanut kasvuaan vuonna 2019.

LähiTapiola Henkivakuutusyhtiö on edelleen Suomen suurin riskihenkivakuuttaja 30 prosentin markkinaosuudella.

LähiTapiola Henkivakuutusyhtiöstä maksettiin asiakkaille 521,2 miljoonaa euroa korvauksia (353,4 milj. €) ja 61,1 miljoonaa euroa (61,8 milj. €) tuottoa vakuutussäästöille, joista 9,4 miljoonaa euroa oli asiakashyvityksiä.

LähiTapiola Henkivakuutusyhtiön liiketulos oli 32,3 miljoonaa euroa (63,3 milj. euroa) ja kokonaistulos oli 96,6 miljoonaa euroa (33,0 milj. euroa). Liikevoitto jäi viime vuodesta korkoliikkeen tuloksen heikentymisen myötä. Korkotason alentumisen vuoksi tehty 139 miljoonan euron korkotäydennys rasitti korkoliikkeen tulosta. Kuormitustulo ja palkkionpalautukset kasvoivat 6 prosenttia. Riskiliikkeen tulos oli 38,2 miljoonaa euroa (36,2 milj. euroa).

LähiTapiola Henkiyhtiön vakavaraisuus ja taloudellinen tila on vahva. Henkiyhtiöllä on omaa varallisuutta 1,9 –kertaisesti vakavaraisuuspääomavaatimukseen verrattuna.


LähiTapiola Henkiyhtiön toimitusjohtaja Minna Kohmon kommentit:

Kansainvälisessä vertailussa riskihenkivakuutusten määrä on Suomessa alhainen. Finanssialan mukaan vain reilu kolmannes on ottanut vakuutuksen kuoleman varalta. Henkivakuuttamisen tarve on Suomessa suuri, mutta alan riskihenkivakuutuksen maksutulo ei ole viime vuosina oleellisesti kasvanut. LähiTapiola Henkiyhtiö on panostanut riskihenkivakuuttamiseen ja olemme nousseet tämän myötä markkinajohtajaksi 30 prosentin markkinaosuudella. Myös ryhmäeläkevakuutuksissa markkinaosuutemme on neljän vuoden aikana kasvanut kahdeksan prosenttiyksikköä.

Olemme erittäin tyytyväisiä, että asiakkaidemme luottamus yhtiömme tuotteisiin on vahvistunut edelleen.

Panostamme monikanavaiseen asiakaskokemukseen. Vuonna 2019 toimme Korkoedun ostosovelluksen osaksi Elämänturvasovellusta ja Älyhenkivakuutuksen hyvinvointipalvelut osaksi TerveysHelppi – sovellusta. Tammikuussa 2020 asiakkaamme saavat käyttöönsä täysin uudistetun digitaalisen palvelun henkivakuutuksen ostamiseen.

Tulemme vuonna 2020 jatkamaan digitaalisten palveluidemme kehittämistä asiakaskokemuksen parantamiseksi. Tavoitteemme on olla henkilövakuuttamisen asiakaskokemuksen edelläkävijä.

Lue tiedote kokonaisuudessaan täältä.