Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiolan tulevan pääjohtajan nimitys herättänyt huomiota mediassa

4.9.2019 - Talous

Mediassa on käsitelty keskiviikkona 4.9. Finanssivalvonnan arviointiprosessia LähiTapiolan tulevan pääjohtajan asiantuntemuksesta vakuutusalan tehtävien hoitamiseen. Fivan arviointiprosessi on osa normaalia uuden pääjohtajan nimitysprosessia ja asian käsittely on kesken Fivassa. Pääjohtajan nimitysprosessissa on noudatettu säännöksiä ja viranomaismääräyksiä.

LähiTapiolan tulevaksi pääjohtajaksi ja uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi 1.1.2020 alkaen nimitettiin huhtikuussa 2019 KTM Juha Koponen. Osana uuden pääjohtajan nimitysprosessia Finanssivalvonta käy läpi valitun henkilön asiantuntemusta tehtävien hoitoon ja tarvittavaa lisäperehdyttämistä ennen tehtävässä aloittamista.

- Uuden pääjohtajan ammattitaidon ja asiantuntemuksen arviointi on osa normaalia Finanssivalvonnan prosessia. Meillä on vakaa käsitys siitä, että Juha täyttää Fivan tiukentuneet sopivuus- ja luotettavuusvaatimukset viimeistään 1.1.2020, kun hän ottaa hallituksen puheenjohtajan ja ryhmän pääjohtajan tehtävät vastaan, sanoo LähiTapiola Vahinkoyhtiön hallintoneuvoston puheenjohtaja, vuorineuvos Timo U. Korhonen.

LähiTapiola on noudattanut pääjohtajan nimitysprosessissa säännöksiä ja viranomaismääräyksiä. Osana arviointiprosessia Fivalle on toimitettu tavanomaiset sopivuus- ja luotettavuusselvitykset ja uuden pääjohtajan perehdytysohjelma. Fivan arviointiprosessi on tällä hetkellä kesken.

- Juhalla on laaja kokemus yritysmaailman johtotehtävistä tarkkaan säädellyiltä toimialoilta. LähiTapiola-ryhmän ja vakuutusalan toimintaan hän on perehtynyt tarkemmin työskennellessään vuodesta 2017 alkaen LähiTapiola Pääkaupunkiseudun alueyhtiön hallituksessa. Aiempi kokemus ja laajan perehdytysohjelman suorittaminen yhdessä varmistavat, että hänellä on riittävä osaaminen johtaa LähiTapiola-ryhmää pääjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana ammattitaitoisesti, terveiden ja varovaisten liikeperiaatteiden sekä luotettavaa hallintoa koskevien periaatteiden mukaisesti, Korhonen toteaa.

LähiTapiola Keskinäisen Vakuutusyhtiön ja LähiTapiola Keskinäisen Henkivakuutusyhtiön hallintoneuvostot valitsevat LähiTapiola-ryhmän pääjohtajan. LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja on LähiTapiola Keskinäisen Vakuutusyhtiön ja LähiTapiola Keskinäisen Henkivakuutusyhtiön hallitusten puheenjohtaja.