Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Alkusyksy ruuhkauttaa puhelinhuollot – vahinkomäärä pomppasi rajusti heinäkuussa

3.9.2019 - Talous

Alkusyksy on puhelimia huoltaville yrityksille ruuhka-aikaa. Syyt ovat yksinkertaiset: kesä ja koulun alkaminen. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2018 peruskouluissa oli 560 500 oppilasta ja monen koululaisen puhelin kaipaa kesän jäljiltä huoltoa.

Loppukesä on puhelinvahinkojen osalta vuoden vilkkainta aikaa. Kännyköiden huoltoihin erikoistuneessa Fonumissa puhelimia on korjattu koulujen alkua varten tavallista kuukautta enemmän. Myös puhelimia suojaavia tarvikkeita on myyty poikkeuksellisen paljon.

– Korjausmäärien osalta heinä-elokuun vaihde on meille kiireisintä aikaa. Vaikka näyttö rikkoutuu esimerkiksi kesän aikana, niin puhelinta pystyy usein käyttämään siitä huolimatta. Sitten puhelimen korjaaminen hoidetaan lomien päättyessä kuntoon, jotta ei tarvitse vaivata enää asialla arkeen palatessa, kertoo Saku Anttila Fonumista.

LähiTapiolan mukaan puhelinvahinkoihin liittyvät asiakasmäärät olivat heinäkuussa yli 1,5-kertaiset kevätkuukausiin verrattuna.

– Koululaisilla tuntuu olevan puhelimissa hieman aikuisia paremmin suojakuoria ja panssarilaseja, jotka pelastavat useammilta rikkoutumisvahingoilta, sanoo Jani Kaseva LähiTapiolan korvauspalveluista.

Näytönvaihdolla suuri vaikutus

Kesällä puhelimet kokevat enemmän kosteusvaurioita kuin talviaikaan, mutta yleisesti ottaen puhelimen kuntoon liittyvät ongelmat ovat hyvin samanlaisia ympärivuoden. Yleisimpiä ovat puhelinten näyttöön, runkoon tai akkuun kohdistuvat rikkoutumisvahingot ja varkausvahingot.

– Lomalla ihmiset ovat eläväisempiä, joten mukana olevalle omaisuudelle sattuu huomattavasti enemmän vahinkoja. Lämpimät kelit kannustavat myös oleilemaan veden lähellä, joten kastumisvahingot ja vedenpohjaan päätyneet puhelimet työllistävät jonkin verran, LähiTapiolan Kaseva kertoo.

Korjaaminen usein kannattaa, sillä vaurio voi olla pahemman näköinen kuin mitä se todellisuudessa on.

– Vaikka monesti ei kuvittelisi, niin useimmiten puhelimesta tulee näytön vaihdon jälkeen ulkoisesti lähes uudenveroinen, vaikka vauriot ja kolhut saattavat näyttää joskus pahaltakin, Anttila muistuttaa.

Puhelin suoraa huoltoon

LähiTapiolan laaja kotivakuutus korvaa äkillisiä rikkoutumisvahinkoja, esimerkiksi puhelimen näytön rikkoutumisen. Uudehko ja arvokas mobiililaite kannattaa useimmiten korjata, koska esimerkiksi puhelimen näytön vaihto maksaa keskimäärin 200 euroa.

Toimi näin, jos puhelimesi rikkoutuu:

  1. Vie laite huoltoliikkeeseen. Suosittelemme huoltoliikekumppaniamme Fonumia. LähiTapiolan asiakkaana sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta, vaan voit viedä laitteen suoraan korjattavaksi Fonumin liikkeeseen. Fonum korjaa yleisimmät älypuhelinmallit jopa alle tunnissa ja antaa korjaustyölleen elinikäisen takuun. Tarvitset mukaasi henkilöllisyystodistuksen ja verkkopankkitunnukset vakuutuksen todentamiseen.
  2. Fonumin henkilökunta tekee laitteesta korjausarvion ja käy läpi korvausvaihtoehdot.
  3. Jos korjauskulut tai puhelimen arvo vahinkohetkellä ylittää vakuutuksesi omavastuun ja asioit muussa huoltoliikkeessä kuin Fonumilla, tee vahinkoilmoitus. Mikäli olet jo korjauttanut laitteesi, voit siirtyä suoraan ilmoittaman vahingosta.

Lisäohjeet löydät Matkapuhelimeni tai tablettini rikkoutui -sivulta, jolla voit myös suoraa ilmoittaa vahingosta.

Lue lisää kotivakuutuksestamme

Kun turvanasi on kotivakuutus, et ole tyhjän päällä, vaikka sattuisi tulipalo, varkaus tai vesivahinko.
Lue lisää kotivakuutuksestamme!

Lue lisää ja osta