Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Selfiellä mitattava verenpaine kiinnostaa – SuomiAreena-kävijät jonottivat kokeilemaan sovellusta

19.7.2019 - Terveys

LähiTapiolan kehitysjohtaja Harri Aho esitteli kesän SuomiAreenassa uutta sovellusta, jonka avulla kasvoista arvioidaan sekunneissa verenpaine, painoindeksi ja rasvaprosentti. Torstain iltapäivätilaisuuden lopuksi uteliaita kokeilijoita riitti jonoksi asti.

LähiTapiolan TNS Kantarilla teettämän Arjen katsaus -kyselytutkimuksen mukaan joka kolmas suomalainen on huolissaan sydän- ja verisuonisairauksista. Tämä näkyy myös kiinnostuksessa omaa terveydenhuoltoa kohtaan.

- Elämänturvayhtiönä tavoitteemme on ennaltaehkäistä asiakkaidemme elämään liittyviä huolia. Siksi kehitämme jatkuvasti muun muassa terveyden ennaltaehkäiseviä palveluita. Kun ihmisiltä kysytään, mikä heille on tärkeää, niin yllättävän usein vastaus on ”Kunpa minä ja läheiseni pysyisimme terveinä”. Tämän sovelluksen tarkoitus on herättää ihmiset ymmärtämään, että huolehtimalla omasta hyvinvoinnista sairastumisen riski ja sitä kautta tarve terveydenhuollolle vähenevät sanoo LähiTapiolan TerveysHelppi-sovelluksen uutta versiota SuomiAreenan lavalla torstaina esitellyt kehitysjohtaja Harri Aho.

Puolet lääkärikäynneistä voidaan hoitaa etänä, eikä potilaan tarvitse lähteä kotisohvalta vastaanotolle esimerkiksi kuumeen, silmätulehduksen tai reseptin uusimisen vuoksi. Näin toimii asiakkaiden ylistämä TerveysHelppi. Syksyllä sovellukseen on määrä lisätä ominaisuus, joka arvioi kasvoista potilaan verenpaineen, rasvaprosentin ja painoindeksin.

- Lavalle terveydentilaansa ihan julkisesti arvioimaan nousi yleisöstä seitsemän vapaaehtoista, ja demon jälkeen lavan sivussa mittasimme yhteensä noin viidenkymmenen sovelluksesta kiinnostuneen verenpaineen, painoindeksin ja rasvaprosentin, Aho kertoo.

- Laite laskee kasvokuvasta yli 100 kiintopistettä, joiden välisillä etäisyyksillä on merkitystä eri arvojen suhteen. Ihmisen kasvokuva jää palvelimeen vain mittauksen ajaksi, jonka jälkeen se poistetaan. Itse sovellusta hallinnoivat kotimaiset yritykset.

Lue lisää sovelluksesta täältä.

TerveysHelppi apunasi joka päivä

TerveysHelpistä saat nopeasti ja helposti vastauksia terveyshuoliisi.
Etälääkäripalvelut ovat aina ulottuvillasi, kun terveydenhuollon ammattilaiset
ovat chatin tai puhelinsoiton päässä.

Lue lisää