Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Pohjoinen Yrityskorko oli jälleen paras euromääräisiin velkakirjoihin sijoittava korkorahasto

2.4.2019 - Talous

LähiTapiola Pohjoinen Yrityskorko- rahasto on voittanut Pohjoismaiden parhaan euromääräisiin velkakirjoihin sijoittavan rahaston tittelin. Rahastoluokittaja Lipper Thomson palkitsi Pohjoinen Yrityskorko –rahaston myös viime vuonna.

Pohjoismaisten yritysten velkakirjoihin sijoittava LähiTapiola Pohjoinen Yrityskorko –rahasto on menestynyt sijoituksissaan loistavasti.

Kansainvälinen rahastoluokittaja Lipper Thomson Reuters palkitsi LähiTapiola Pohjoinen Yrityskorko –rahaston jälleen Pohjoismaiden parhaana pääosin euromääräisiin lainoihin kehittyneillä markkinoilla sijoittavana korkorahastona kolmen vuoden sarjassa (Bond Eur Award).

Myös viime vuonna LähiTapiola Pohjoinen Yrityskorko oli vastaavan sarjan ykkönen.

- Erityisen hyväksi LähiTapiola Pohjoinen Yrityskorko –rahaston tuotto-/riskisuhde on osoittautunut vaikeina aikoina, kun velkakirjamarkkinat ovat heiluneet voimakkaasti, LähiTapiola varainhoidon salkunhoitaja Kari Pihkala sanoo.

- Olemme rakentaneet rahaston salkusta tasapainoisen kokonaisuuden. Sijoitusten toimialajakauma on hyvin hajautettu. Sijoitusfilosofiamme perustuu siihen, että analysoimme sijoituskohdeyritykset huolellisesti ja huomioimme kohdeyritysten toiminnan vastuullisuuden osana analyysiamme.

Viime vuosien aikana pohjoismaiset yrityslainamarkkinat ovat kasvaneet ja kehittyneet hyvin ja niillä on omia erityispiirteitä. Näiden markkinoiden sijoittajakunta on myös hieman erilaista kuin vaikkapa eurooppalaisten erittäin suurten yritysten velkakirjamarkkinoiden sijoittajakunta. Pohjoismaisilla, keskimäärin pienempien yritysten velkakirjamarkkinoilla liikkeet eivät ole niin voimakkaita, kun herkkäliikkeisiä indeksisijoittajia ei näillä markkinoilla käsittääksemme ole merkittävästi, toisin kuin esimerkiksi Euroopan suurilla ja likvideillä markkinoilla.

Lipperin Bond Eur –katergorian palkinto perustuu vertailuryhmänsä parhaisiin, johdon mukaisesti saavutettuihin tuottoihin, joissa on huomioitu sijoitusten riski.

Pohjoinen Yrityskorko sijoittaa pohjoismaisten ja muiden pohjoiseurooppalaisten OECD-maiden yritysten ja pankkien velkakirjoihin. Rahaston koko on lähes 316 miljoonaa euroa. Perustamisestaan lähtien rahaston vuotuinen tuotto on 3,7 prosenttia.

Tutustu säästämisen ja sijoittamisen palveluihimme

Asiakkaanamme pääset sijoittamaan rahasi kohteisiin, joihin uskomme ja itsekin sijoitamme. Kansainvälinen rahastoluokittaja Lipper valitsi meidät vuonna 2020 Pohjoismaiden parhaaksi varainhoitajaksi pienten yhtiöiden sarjassa.

Lue lisää