LähiTapiola jo kolmatta vuotta peräkkäin varainhoidon ykkönen – rahastoluokittaja palkitsi jälleen LähiTapiola Maailma -yhdistelmärahastot ja Pohjoinen Yrityskoron luokkansa parhaiksi

2.4.2019 - Talous

LähiTapiola LokalTapiola

Rahastoluokittaja Lipper Thomson Reuters palkitsi LähiTapiola Varainhoidon parhaana varainhoitajana Pohjoismaissa. Palkinto oli jo kolmas peräkkäinen. LähiTapiola Varainhoito ja LähiTapiola Maailma –yhdistelmärahastot ja Pohjoinen Yrityskorko –rahasto keräsivät ykkössijat peräti yhdeksässä sarjassa.

LähiTapiola Varainhoito oli jälleen ykkönen. Kansainvälinen rahastoanalyysien ja –vertailujen tuottaja Lipper myönsi jo kolmatta kertaa LähiTapiola Varainhoidolle Pohjoismaiden parhaan varainhoitajan palkinnon pienten yhtiöiden sarjassa. Best Overall Small Company Award -ryhmäpalkinnossa toimijalla on oltava vähintään kolme osake-, korko- ja yhdistelmärahastoa.
LähiTapiola Varainhoito palkittiin myös parhaana varainhoitajana yhdistelmärahastojen sarjassa.

- Olemme todella ylpeitä, että pitkäjänteinen ja vastuullinen salkunhoitomme saa näin arvostettua huomiota. Lipper Thomson Reuters on luokittanut rahastoja jo kolme vuosikymmentä ja siksi on erittäin hienoa, että olemme menestyneet näin kovassa seurassa, LähiTapiola Varainhoidon toimitusjohtaja Tom Liljeström sanoo.

- Palkinto kannustaa jatkamaan valitulla tiellä, jossa markkinaliikkeet eivät ohjaa sijoitustoimintaamme, vaan se perustuu talous- ja yritystiedon hyödyntämiseen päätöksenteon pohjana.

LähiTapiola Maailma –yhdistelmärahastot jälleen parhaimmistoa

LähiTapiola Maailma –yhdistelmärahastot olivat jälleen luokkansa parhaita. Maailman laajuisesti osakkeisiin ja korkoihin sijoittava LähiTapiola Maailma 80 – yhdistelmärahasto keräsi yhdistelmärahastojen ykkössijan kolmen, viiden että kymmenen vuoden tarkastelussa. Rahasto oli siis kaikilla tarkasteluväleillä luokkansa paras.

Maailma 80 –rahaston varoista 80 prosenttia on normaalitilanteissa sijoitettu osakkeisiin. Osakepaino voi vaihdella 60-100 prosentin välillä. Rahastossa käytetään aktiivisia, passiivisia ja kvantitatiivisia sijoituskohteita näkemyksellisesti yhdistellen.

Palkinnot perustuvat vertailuryhmänsä parhaisiin, johdonmukaisesti saavutettuihin tuottoihin, joissa on huomioitu sijoitusten riski.

-Olen todella iloinen Maailma-rahastojen menestyksestä. Finanssikriisin jälkeen vuosikymmen on ollut varsin poikkeuksellinen. Maailmantalouden hidas kasvu, valtioiden velkaantuminen, keskuspankkien epätavanomainen rahapolitiikka, matalat ja jopa negatiiviset korot sekä osakkeiden korkeat arvostukset ovat testanneet rahastojen sijoitusstrategian ja riskienhallinnan monta kertaa, LähiTapiolan pääekonomisti ja johtaja Jari Järvinen sanoo.

Myös LähiTapiola Maailma 50 oli luokkansa paras yhdistelmärahasto kolmen ja viiden vuoden tarkastelussa. LähiTapiola Maailma 20 –yhdistelmärahasto sai parhaan yhdistelmärahastopalkinnon viiden vuoden tarkastelussa.

Lipper on palkinnut LähiTapiola Maailma –yhdistelmärahastoja jo kuusi vuotta peräkkäin. Myös viime vuonna Maailma –yhdistelmärahastot saivat useita palkintoja. Maailma –rahastot ovat yltäneet kolmoisvoittoon jo kolmena vuotena peräkkäin.

Kuten viime vuonnakin Lipper palkitsi LähiTapiolan Pohjoinen Yrityskorko –rahaston luokkansa parhaaksi kolmen vuoden tarkastelussa. Pohjoinen Yrityskorko sijoittaa pohjoismaisiin ja muiden pohjoiseurooppalaisten OECD-maiden yritysten ja pankkien velkakirjoihin.

Tutustu säästämisen ja sijoittamisen palveluihimme

Asiakkaanamme pääset sijoittamaan rahasi kohteisiin, joihin uskomme ja itsekin sijoitamme. Kansainvälinen rahastoluokittaja Lipper valitsi meidät vuonna 2019 Pohjoismaiden parhaaksi varainhoitajaksi pienten yhtiöiden sarjassa.

Lue lisää