Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Se puhelu muutti Merjan elämän – vakuutus nopeutti syöpähoitoon pääsyä

17.10.2018 - Terveys

Merja piti 50-vuotisjuhlissaan itselleen puheen. Siinä hän totesi olevansa onnellinen ja kaiken olevan hyvin. Puoli vuotta myöhemmin Merjan elämä muuttui täysin.

- Ajattelin eläväni satavuotiaaksi, ja odotin elämäni toisesta puolikkaasta paljon mukavampaa elämää, kuin ensimmäinen puolikas oli ollut. Kyllä siinä puhelun jälkeen pääsi yksi jos toinenkin kirosana.

- Kuultuani diagnoosin en osannut yhtään ajatella, mitä seuraavaksi pitää tehdä. Apu ja neuvot olivat siinä hetkessä tärkeitä, ja koska apua piti saada nopeasti, soitin vakuutusyhtiööni. Sieltä neuvottiin asiantuntevasti ja minut ihmisenä huomioiden seuraavat askeleet.

Merja oli hiljattain kilpailuttanut vakuutuksensa ja harkinnut turhana pitämänsä sairastumisen varalle otettavan vakuutuksen jättämistä pois. LähiTapiolalta hän oli kuitenkin saanut niin hyvän tarjouksen kokonaisuudesta, että sekin jäi voimaan.

- Se oli kyllä tärkeä päätös, sillä pian sen jälkeen minulla todettiin pahalaatuinen kasvain. Ilman vakuutusta olisin joutunut jonottamaan kuukauden lääkärille, mutta nyt pääsin nopeasti vastaanotolle ja hoidot saatiin käyntiin.

Joka kolmas suomalainen sairastuu jossakin elämänsä vaiheessa syöpään. Vuosittain syöpään sairastuu jo noin 30 000 ihmistä. Lähes kaksi kolmesta kuitenkin paranee.

LähiTapiola ja Syöpäsäätiö tekevät yhteistyötä suomalaisten terveyden edistämiseksi. Rahoitimme vuonna 2017 päättynyttä syövän hoidon kustannuksia kartoittanutta hanketta. Vuonna 2016 lahjoitimme Syöpäsäätiölle 200 000 euron suurapurahan, jolla edistetään suolistosyövän ennaltaehkäisyyn tähtäävää syöpätutkimusta. Tuemme myös Syöpäsäätiön Hyvä Päivä -hanketta, jolla pyritään vähentämään nuorten riskiä sairastua kansansairauksiin ja syöpään.

Lue lisää Merjankin elämään vaikuttaneesta vakuutuksesta täältä.