Työkaverit yllättivät Jukan liikuttavalla tavalla – "Tuli ihan täysin puskista"

14.8.2018 - Terveys

Työnjohtajana Niemi Palvelut Oy:ssä työskentelevä Jukka Sannikka koki todellisen yllätyksen, kun sai kuulla tiimiltään kehuja videokameran käydessä. Video näyttää, millainen merkitys pienillä teoilla ja sanoilla on.

Mitä jos saisit kuulla, mitä työkaverisi sinusta ajattelevat?

Kysymys kuulostaa yksinkertaiselta: tottahan jokainen tietää työkavereiden arvostavan porukan yhteistä panosta. Vai tietääkö? Suomalaisissa työyhteisössä kaivattaisiin yhä enemmän avoimuutta, palautetta ja kehujen antamista.

Siksi LähiTapiola starttasi keväällä Kehu työkaveriasi -kampanjan, jonka tarkoituksena on juurruttaa kehumisen ja kiittämisen kulttuuri entistä tiiviimmin suomalaisille työpaikoille ja ennen kaikkea työyhteisöjen arkeen.

Tutustu LähiTapiolan yrityksille tarjoamiin, hyvinvointia lisääviin palveluihin täällä.

Muuttopalvelu Niemi Palvelut Oy lähti mukaan tempaukseen, jossa haluttiin yllättää yrityksen työntekijöitä kollegojen spontaaneilla kehuilla. Yksi huhtikuussa julkaistulla videolla mukana olleista oli Niemi Palvelut Oy:ssä työnjohtajana työskentelevä Jukka Sannikka. Hänelle kehujen saaminen kameran edessä tuli täytenä yllätyksenä.

- Tuli kyllä ihan täysin puskista se, kun pyydettiin laittaa kuulokkeet korville ja sieltä rupesi kuulumaan kehuja. Yllätyin tosi positiivisesti siitä, mitä kaikkea työkaverit oli puhunut minusta, Sannikka kuvailee.

Katso video, jolla Sannikka sai yllättäen kehuja:

Sannikka allekirjoittaa sen, että tavallisina työpäivinä kehut jäävät liian usein jakamatta.

- Tuntui hienolta saada kehuja työkavereilta, koska normaalina työpäivänä niitä ei kuitenkaan juuri kuule. Minusta sanottiin esimerkiksi, että en varmaan saa yöllä unta, jos en ole päivän aikana auttanut ketään. Lisäksi kehuttiin hyväksi esimieheksi, työkaveriksi ja tiiminvetäjäksi ja sanottiin, että olen aina positiivisella tuulella ja helposti lähestyttävä, Sannikka luettelee tiimiläisiltään saamia kommentteja.

- Ehkä parhaimmalta tuntui juuri se, että omat alaiset kehuivat minua hyväksi ja reiluksi esimieheksi ja sanoivat, että yritän tehdä kaikkeni meidän tiimin hyväksi.

Tempaus innosti kehumiseen

Kehumistempauksen myötä yrityksessä käynnistyi uusien toimintatapojen pohtiminen: työntekijät alkoivat toivoa, että saisivat itsekin enemmän palautetta työstään. Sannikan mukaan kehittämisen varaa on silti yhä.

- Videon julkaisemisen jälkeen on tullut paljon puhetta asiasta, ja monet ovat sanoneet, että olisi todella mielenkiintoista kuulla itsestään asioita. Ehkä voisin sanoa, että vähän helpommin nykyään jaetaan kehuja toisille, mutta ei se edelleenkään jokapäiväistä kyllä ole.

Tärkeintä työyhteisössä on Sannikan mukaan hyvä yhteishenki ja toimivat työtavat. Hän jakaa vuolaasti kehuja työkavereilleen.

- Meidän tiimissä on mahtava porukka ja kaikki tykkäävät tehdä töitä yhdessä. On mielestäni ehdottoman tärkeää, että jokainen on tuttu keskenään ja puhalletaan yhteen hiileen. Olemme hitsautuneet todella hyvin yhteen ja tiimin uudet jäsenet otetaan aina hyvin vastaan.

Millainen esimies Sannikka sitten haluaa olla tiiminsä työntekijöille?

- Pyrin juttelemaan kaikkien kanssa mahdollisimman usein ja kyselen kuulumisia. Tärkein asia työhyvinvoinnin kannalta on mielestäni se, että saa tehdä omien tiimiläisten kanssa samassa porukassa töitä. Myös silloin tällöin yhteinen saunailta tai muu yhteinen tekeminen pitää hyvää tiimihenkeä yllä.

Kaiken kaikkiaan työyhteisöllä ja yhteishengellä on siis valtavan suuri vaikutus töissä viihtymiseen.

- Jos ilmapiiri olisi huono, ei töissä jaksaisi olla ja se olisi pakkopullaa, Sannikka tiivistää.