Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola ostaa Helsingin Munkkivuoresta kaksi asuintornia: yli 200 uutta asuntoa

8.3.2018 - Talous

LähiTapiola ja SRV ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen kahden asuintornin kaupasta Helsingin Munkkivuoressa sijaitsevasta Lapinmäentie 1:n korttelista.

Kokonaisuudessaan noin 65 miljoonan euron arvoisen sopimuksen myötä SRV rakentaa LähiTapiolle reilut 200 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa sekä muutamia liikehuoneistoja.

- Olemme iloisia saadessamme toteuttaa SRV:n kanssa Munkkivuoren asuntohankkeen. Hanke sijaitsee valmiissa kaupunkirakenteessa arvostetulla alueella, mikä luo erinomaiset edellytykset projektille. Kokonaisuus on hyvin ainutlaatuinen ja tukee strategiaamme sijoittaa kasvukeskuksissa sijaitseviin, erinomaisten liikenneyhteyksien sekä monipuolisten palveluiden läheisyydessä oleviin asuntokohteisiin, kertoo LähiTapiolan kiinteistörahastojohtaja Kim Särs.

Asuintornit ovat osa SRV:n kehittämää ja toteuttamaa Lapinmäentie-hanketta, missä SRV toteuttaa alueelle seitsemän uutta kerrostaloa. Kaupan kohteena ovat Huopalahdentien varteen rakennettavat Lapinmäentien B- ja C-asuintornit, Asunto Oy Helsingin Ilveshovi ja Asunto Oy Helsingin Louhenlinna.

- Lapinmäentie 1 on hyvä esimerkki SRV:n hankekehityksestä, ja se sopii hyvin strategiaamme kaupunkikeskusten rakentajana. Keskeisellä sijainnilla, hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä olevilla asunnoilla on kova kysyntä, SRV:n Suomen asuntoliiketoiminnasta vastaava Antero Nuutinen sanoo.

Ilveshovin kohde muodostuu yhdestä kerrostalosta, jonka torniosa on 8-kerroksinen ja lamelliosa 4-kerroksinen. Kohteeseen sisältyy 75 asuntoa sekä 5 liikehuoneistoa. Ilveshovin rakentaminen käynnistyy kesän 2018 aikana, ja arvioitu valmistuminen on alkuvuodesta 2020. Louhenlinnan kohde muodostuu yhdestä kerrostalosta, jonka torniosa on 15-kerroksinen ja lamelliosa 4-kerroksinen sisältäen 136 asuntoa. Louhenlinnan rakentaminen käynnistyy syksyllä 2018, ja arvioitu valmistuminen on alkuvuodesta 2021. Molemmat kohteet rakennetaan ”avaimet käteen” -periaatteella kokonaisvastuu-urakkana.