Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Startup-ideoilla voi parantaa hyvinvointia ja saada apua kansansairauksiin

19.1.2018 - Terveys

LähiTapiola etsi yhdessä Vertical-startup kiihdyttämön ja IBM:n kanssa yli 30 startupin ja kehittäjätiimin uudenlaisia digipalveluita sairauksien ennaltaehkäisemiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Innovation Challenge-kilpailun finaaliin selviytyi kolme erilaista tiimiä, joita yhdistävät terveyttä ja hyvinvointia lisäävät digipalvelut. LähiTapiola pyrkii käynnistämään finalistien kanssa pilottiprojektit.

- Tuomme tämän vuoden aikana asiakkaillemme uudenlaisia tapoja huolehtia omasta terveydestään ennaltaehkäisevästi. Pyrimme kilpailijatiimien kanssa käynnistämään pilotteja, jotta saamme näyttöä erilaisten digipalveluiden vaikutuksista terveyteen ja sen ylläpitoon. Digipalvelut ovat keskeisellä sijalla rakentaessamme LähiTapiolasta elämänturvayhtiötä, kertoo LähiTapiolan terveysliiketoiminnan johtaja Jani Tikkanen.

Finalistiyritysten ehdotukset tähtäsivät muun muassa parempiin ruokailutottumuksiin, helpompaan itsediagnostiikkaan ja kuntoutustoimien hallintaan. Innovation Challenge-kilpailun tehtävänä tiimeille oli pohtia, miten ihmisiä voitaisiin kannustaa käyttämään digitaalisia terveyspalveluita ja sitä kautta myös edistää ennaltaehkäiseviä toimia.

Yhdessä IBMn ja Vertical-yrityskiihdyttämön kanssa järjestettyyn Innovation Challenge-kilpailuun haki yli 30 tiimiä ja heistä kolme finalistia (ViaEsca, HealthFox, Etsimo) esittäytyi finaalissa LähiTapiolassa.

- Innovation Challenge -kilpailu otettiin todella hyvin vastaan startup-yritysten keskuudessa, kiinnostus tehdä yhteistyötä LähiTapiolan ja IBMn kanssa oli suuri. Kilpailu antoi osallistujille uniikin mahdollisuuden aloittaa yhteistyökeskustelut LähiTapiolan ja IBMn kanssa. Yhteistyö suuryritysten ja startup-yritysten välillä kasvaa jatkuvasti, koska hyödyt ja mahdollisuudet molemmille osapuolille ovat suuret, sanoo Verticalin perustaja ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Kenneth Salonius.

LähiTapiola kehittää ja uudistaa vakuutuspohjaista terveyspalvelutarjontaansa asiakkailleen. Esimerkiksi TerveysHelppi-palvelu on uudistunut virtuaalisairaalaksi, jossa hoitajat ja lääkärit hoitavat yhä kasvavan määrän asiakkaiden tarpeista etänä puhelimen tai chatin avulla.