Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Perintövero uudistuu tammikuun alussa – tarkista henkivakuutuksesi edunsaajat

26.12.2017 - Uutinen

Henkivakuutuksen perusteella lähiomaisille maksettavan kuolintapauskorvauksen osittainen verovapaus poistuu 1.1.2018.

Vuodenvaihteessa voimaanastuvat perintöveron muutokset ovat hyvä syy tarkistaa oman henkivakuutuksen edunsaajat ja samalla käydä oma vakuutusturva läpi.

- Vakuutusturva kannattaa tarkistaa säännöllisin väliajoin tai vähintään elämäntilanteiden muuttuessa. Tarkistettavia asioita ovat muun muassa edunsaajat eli kenelle haluat vakuutuskorvauksen maksettavaksi, vakuutusmäärät eli onko vakuutuksen perusteella maksettava korvaus riittävä sekä vakuutusturva, kertoo yksikönjohtaja Veera Lammi LähiTapiola Henkiyhtiöstä.

- Kattavatko tämän hetkiset vakuutukset kaiken sen, mihin haluat turvaa vakuutuksen avulla ja jääkö ulkopuolelle se, minkä kanssa pärjäät omin avuin? Tähän pohdintaan saat apua elämänturvan ammattilaisilta LähiTapiolasta.

Vuodenvaihteen jälkeen lähiomaiselle maksettava korvaus on kokonaisuudessaan perintöveron alaista. Verotuksen muutos ei vaadi toimenpiteitä, mutta edunsaajamääräys on kuitenkin hyvä tarkistaa ja päivittää tarvittaessa.

Lisätietoa tulevasta perintöveromuutoksesta saat täältä.

Perintö- ja lahjaverotusta kevennettiin vuoden 2017 alussa

Perintö- ja lahjaverotusta kevennettiin vuoden 2017 alussa. 1.1.2017 perintöverotuksessa tehtävien puoliso- ja alaikäisyysvähennyksien summia korotettiin.

Puoliso saa jatkossa vähentää perintöverotuksessa 90 000 euroa perintöosuudestaan ja alaikäinen lapsi 60 000 euroa perintöosuudestaan. Puoliso- tai alaikäisyysvähennys tehdään perintöosuudesta, joka voi koostua perinnöstä ja henkivakuutuksesta saadusta kuolemantapauskorvaussummasta.