Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola lahjoittaa 150 000 euroa Helsingin yliopistolle

24.1.2017 - Uutinen

LähiTapiola on tehnyt 150 000 euron suuruisen lahjoituksen Helsingin yliopistolle. Lahjoitus kohdennetaan lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle. Lahjoituksen avulla LähiTapiola haluaa investoida suomalaisten terveyteen ja hyvinvointiin sekä olla mukana turvaamassa korkeatasoista suomalaista korkeakouluopetusta ja tutkimusta.


"LähiTapiolassa tehtävämme on auttaa suomalaisia elämään terveempää elämää ja pärjäämään arjessaan taloudellisesti. Tavoitteenamme on myös kehittää täysin uusia palveluita, joilla on todellista merkitystä asiakkaillemme sekä yhteiskunnalle. Uskomme, että lahjoitus Helsingin yliopiston lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle auttaa tekemään suomalaisten elämästä terveempää", LähiTapiola Henkiyhtiön toimitusjohtaja Minna Kohmo sanoo.

”Haluamme osallistua suomalaisen yhteiskunnan kehittämiseen ja laadukkaan korkeakoulutuksen turvaamiseen. Aikana, jolloin korkeakoulutukseen kohdistuu julkisen rahoituksen vähennyspaineita, koemme erityisen tärkeäksi olla omalla panoksellamme mukana takaamassa suomalaisen korkeakoulutuksen korkean laadun säilyttämistä”, kertoo LähiTapiola Pääkaupunkiseudun toimitusjohtaja Jukka Kinnunen.

Helsingin yliopiston lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle kohdennetussa lahjoituksessa ovat mukana LähiTapiola Vahinkoyhtiö, LähiTapiola Henkiyhtiö ja LähiTapiola Pääkaupunkiseutu.

Yhteensä LähiTapiola-ryhmän yhtiöt ovat lahjoittaneet suomalaisille yliopistoille 470 000 euroa nyt käynnissä olevan vastinrahaohjelman 2014–2017 puitteissa. Vastinrahaohjelman kautta yliopistot saavat lahjoituksille valtion maksaman vastinrahan, joka tarkoittaa jokaista yksityistä euroa kohden kolmea euroa valtiolta.

Lisätiedot:

Minna Kohmo
Toimitusjohtaja
LähiTapiola Henkiyhtiö
puh. 050 556 6507

Jukka Kinnunen
Toimitusjohtaja
LähiTapiola Pääkaupunkiseutu
puh. 040 748 0785

LähiTapiolan mediapuhelin
puh. 040 183 5806