LähiTapiola Varainhoito valittiin Suomen parhaaksi vastuullisessa sijoittamisessa

11.11.2015 -

LähiTapiola Varainhoito valittiin kolmannen kerran peräkkäin Suomen parhaaksi varainhoitajaksi vastuullisessa sijoittamisessa. Tunnustus on Scandinavian Financial Researchin (SFR) myöntämä ja se perustuu sijoittajien antamiin arvioihin varainhoitopalvelujen tarjoajista.

Tunnustuksen myöntänyt SFR on riippumaton suomalainen institutionaalisen varainhoidon ja yritysrahoitusmarkkinoiden tutkimusyritys. Palkinnot jaettiin SFR:n haastattelemien lähes 100 Suomen suurimman instituutiosijoittajan vastausten perustella. Tutkimuksessa institutionaaliset sijoittajat arvioivat Suomessa toimivia varainhoitajia.

Instituutiosijoittajilla tarkoitetaan muun muassa säätiöitä, liittoja, yhdistyksiä, eläkesäätiöitä ja -kassoja, seurakuntia, yliopistoja, vakuutusyhtiöitä ja muita julkisyhteisöjä.

SFR: LähiTapiola on edelläkävijä vastuullisessa sijoittamisessa

SFR on tutkinut varainhoitoyhtiöiden palvelun laatua vaativimpien asiakkaiden eli institutionaalisten sijoittajien keskuudessa vuodesta 1996. Vuonna 2007 vuotuiseen tutkimukseen valittiin uudeksi teemaksi vastuullinen sijoittaminen ja siitä on muodostunut tärkeä osa sijoitustoiminnan kokonaisarvioinnissa.

”Sijoittajien noussut vaatimustaso edellyttää erityistä perehtyneisyyttä vastuullisen sijoittamisen prosesseihin ja monimuotoisuuteen. Tässä LähiTapiola on ollut Suomessa edelläkävijä ja nauttii arvostusta asiakaskunnassaan. LähiTapiola oli jälleen kirkkaasti laadukkain tällä erityisalueella”, sanoo Annukka Paloheimo SFR:ltä.

”LähiTapiola Varainhoidolla on pitkät perinteet vastuullisen sijoittamisen kehittämisessä. Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että työmme on noteerattu asiakaskunnassamme. Suursijoittajat vaativat tänä päivänä yhä enemmän ja syvällisemmin vastuullisuusasioiden huomioimista sijoittamisessa. Keskustelemme aihepiiristä lähes päivittäin kun tapaamme asiakaskuntaamme”, sanoo instituutioasiakkuuksista vastaava johtaja Satu Marttila LähiTapiola Varainhoidosta.

”Olemme sisällyttäneet vastuullisen sijoittamisen kriteerit osaksi salkunhoitajien tekemää yritysanalyysiä. Vastuullisuusanalyysien perusteella julkaisemme rahastokohtaiset vastuullisuusluokitukset suorista osake- ja luottoriskirahastoista kuukausittain. Työ jatkuu. Tavoitteenamme on julkistaa suorien osakerahastojemme hiilijalanjäljet vuoden 2016 alusta lähtien.”

Lisätiedot
Satu Marttila, LähiTapiola Varainhoito Oy, puh. 0400 492 445
Annukka Paloheimo, Scandinavian Financial Research, puh. 050 378 0683