Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
 • Oletko vuokraamassa venettä? Näillä vinkeillä voit välttyä yleisiltä vahingoilta

  21.6.2021 | Turvallisuus

  Kesän lämpö ja kotimaan lomailu korona-aikana tuovat nostetta veneilylle. Samalla on herännyt monen kiinnostus veneen vuokraukseen. Kokosimme asioita, joita omaa venettään vuokralle antavan ja venettä käyttöönsä vuokraavan kannattaa huomioida. LähiTapiolan korvaamista venevahingoista yli puolet liittyy veneillessä sattuneisiin virheisiin, kuten pohjakosketuksiin ja törmäyksiin.

 • Suomalaiset oppineet säästämään rahastoon - Vertaa, mihin varallisuutesi yltää sinun viiteryhmissäsi

  18.6.2021 | Talous

  Suomalaisten nettovarallisuus jatkaa laskuaan, kertoo Tilastokeskuksen tuore kotitalouksien varallisuustutkimus. LähiTapiola purki varallisuustutkimuksen eri osa-alueisiin. Katso, miten nettovarallisuutesi pärjää eri viiteryhmissä.

 • Nainen kävelee kadulla.

  Kysely: Korona-aikana työnantajilta olisi kaivattu välittämisen osoittamista muun muassa palkitsemisella – eri vastaajaryhmien toiveet varsin yhtenevät

  17.6.2021 | Työelämä

  Palkitseminen, palkankorotukset, etätyöpisteiden kulut sekä etätyöskentelyn vakuutusturva ovat asioita, joita suomalaiset nostivat esille, kun heiltä kysyttiin, miten työnantajat olisivat voineet osoittaa työntekijöistä välittämistä korona-aikana.

 • Kesän alku pitää metsänomistajat kiireisinä – laajasti Ruotsissa levinnyt tuholainen voi uhata myös Suomen metsiä

  17.6.2021 | Maa- ja metsätalous

  Kesä on metsänomistajalle kiireistä aikaa. Se tietää puun istutusta, taimien inventointia, hoitotöitä sekä heinän poljentaa. Vähintään kerran vuodessa omassa metsässä on syytä piipahtaa selvittämässä, mitä sille kuuluu. Asiantuntijan mukaan Ruotsin metsiä valtaava kirjanpainaja voi levitä laajasti myös Suomessa, ja sen estämiseksi hyönteisen leviämistä kannattaa pitää tarkasti silmällä ja poistaa ripeästi kuorellinen puutavara sekä vahingoittuneet puut metsästä. Pahimpia kirjanpainajan riskialueita löytyy nyt erityisesti itäiseltä Uudeltamaalta, Keski-Suomesta, Kaakkois-Suomesta sekä Etelä-Savosta.

 • Automatkalle koiran kanssa? Kokosimme vinkkejä turvalliseen matkustamiseen

  16.6.2021 | Turvallisuus

  Lomat ja arki ovat täynnä siirtymiä paikasta toiseen, ja usein lemmikki kulkee mukana. Autoilu koiran kanssa sujuu turvallisesti ja mukavasti, kun lemmikki on totutettu matkantekoon ja varauduttu myös yllätyksiin. Koira voi satuttaa itsensä esimerkiksi kolarissa tai autosta loikatessaan. Asiantuntija suosittelee harjoittelemaan autoilua koiran kanssa pennusta asti.

 • Vieno-myrsky puhkuu Suomen yli – näin voit toimia vahinkotilanteessa

  15.6.2021 | Turvallisuus

  Länsirannikolta maan halki etenevä Vieno-myrsky on kaatanut puita ja aiheuttanut sähkökatkoksia eri puolilla Suomea. Kesällä myrskytuuli voi helpommin kaataa puita, koska tuuhea lehdistö tarjoaa sille tarttumapintaa, eikä routa ole estämässä puun kaatumista. Kova tuuli ja kaatuvat puut aiheuttavat tyypillisesti vaurioita rakennuksiin, ajoneuvoille ja veneille. Kokosimme ohjeet toimintaan vahinkotilanteessa.

 • Kysely: 30 prosenttia suomalaisista suojaa omaisuuttaan myrskyllä – vinkit varautumiseen

  14.6.2021 | Turvallisuus

  Kun myrsky on tulossa, kannattaa pihalta siirtää suojaan kevyet kalusteet, lasten lelut ja muut helposti tuulen mukana lentoon lähtevät tavarat. Pientalossa asujan kannattaa muistaa huolehtia säännöllisesti siitä, että talon katto on kunnossa ja rännit vetävät poispäin talosta. Vuonna 2020 LähiTapiolan kotivakuutusasiakkaille korvattiin myrskyissä vahingoittunutta omaisuutta lähes kuuden miljoonan euron edestä.

 • Puolison kuollessa monet yllättyvät siitä, kuinka perintöön vaikuttaa elääkö avo- vai avioliitossa

  14.6.2021 | Talous

  Puolison kuollessa perinnönjakoon vaikuttavat monet seikat, joista yksi on pariskunnan siviilisääty. Lain edessä avo- ja avioparin oikeudet perintöön ovat selkeästi erilaiset. Perintöveroa laskettaessa erot voivat nousta tuhansiin tai kymmeniin tuhansiin euroihin, vaikka omaisuuden määrä ei olisi erityisen suuri. Kokosimme juttuun neuvoja, jotka on hyvä tietää puolison kuolemasta ja asioita, joita olisi hyvä miettiä riittävän ajoissa.

Lataa lisää