Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Pirkanmaa: LähiTapiola Pirkanmaan ja Mustavuoren yhteistyö tarjoaa lähiliikunnan elämyksiä

22.1.2021 - Terveys

LähiTapiola Pirkanmaa on yksi joulukuussa 2019 toimintansa uudelleen avanneen Mustavuoren laskettelukeskuksen pääyhteistyökumppaneista. Tänä päivänä Mustavuori on laskettelukeskuksen lisäksi monipuolinen lähiliikuntapaikka ympäri vuoden.

Talvella Mustavuoren rinteissä lasketellaan ja lautaillaan uudistetuissa rinteissä, muina vuodenaikoina rinteiden Bike Parkissa voi harrastaa alamäkipyöräilyä. Pitkän tähtäimen haaveissa on myös kiipeilytoiminta ja rinteiden laajentaminen Mustavuoren takana sijaitsevan soramontun suuntaan.

Heti yhteistyön alkaessa oli selvää, että Mustavuorella on hienot puitteet tarjota myös paljon laajempaa vastinetta yhteistyölle kuin perinteistä mainosnäkyvyyttä. Mustavuoren suunnitelmissa oli alun alkaenkin laajentaa hienon maaston tarjoamia liikkumismahdollisuuksia ympärivuotiseksi toiminnaksi. Siksi päätimme ensimmäistä kertaa kokeilla yhteistyön rakentamista näiden eri mahdollisuuksien ja tapahtumien ympärille.

LähiTapiolan Pirkanmaan tavoitteena on tarjota turvallisempaa ja terveempää elämää. Tarjoamamme vakuutusturvan lisäksi tämä onnistuu yhteistyökumppaneiden avulla tarjoamalla esimerkiksi liikunnallisia kokemuksia, mahdollisuuksia tutustua lähiliikuntamahdollisuuksiin maksutta, LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela kertoo.

Mustavuoren kanssa tehtävä yhteistyö mahdollistaa liikunnallisten tapahtumien toteuttamisen ympäri vuoden. Suosituimpia ovat olleet omistaja-asiakasetuna tarjoamamme laskettelukoulut. Viime talvena laskettelukouluja pystyttiin toteuttamaan jopa kuutena eri kertana huonosta talvesta riippumatta. Tämä talvi näyttää nyt huippuhyvältä niin Mustavuoren talvikauden kannalta kuin myös LähiTapiolan laskettelukoulujen kannalta – tulijoita rinteisiin on runsaasti ja laskettelukoulut varattiin heti täyteen.

Kuva viime talven laskettelukoulusta. Opetuksesta vastaa Tampereen Slalomseura.

Nuorille laskijoille ja lautailijoille suunnatut Rail jamit ovat tuoneet leikkimielistä temppukisailua rinteisiin. LähiTapiola Pirkanmaan ja Pihlajalinnan yhdessä tukema tapahtumasarja käynnistyi jälleen 15.1. ja toi mukanaan mäkeen aimo annoksen rentoa fiilistä, hyvää musaa ja temppujen suoraa selostusta.

Kuva (Anni Kuutti): Rail jamit 15.1.2021

Kuluneen vuoden aikana omistaja-asiakkaamme ovat päässeet myös kokeilemaan luonnontuntemista, suunnistusta, kättentaitoja ja ensiaputaitoja syksyn LähiMetsä-tapahtuman tehtävärasteilla. Lämmin sää suosi lapsiperheitä syyskuisena viikonloppuna.

Kuva (Anni Kuutti): Mustavuoren Lähimetsä -päivä 26.9.2020

Heijastinlaakson seikkailurasti toteutettiin pimeässä illassa viereisellä tasoitetulla soramontulla. Koko perheen taskulamppusuunnistus ja Flamma-tulityöryhmän led-valoshow olivat uusia elämyksiä monelle.

Kuva (Anni Kuutti): Seikkailu Mustavuoren heijastinlaaksossa 11.11.2020

Lapsiperheiden talvitapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuosi sitten ystävänpäivän aattona, lumettomuuden vaivatessa koko Suomea ja Tamperetta. Kaupungin ainoat lumet löytyivät Mustavuoren rinteestä ja tapahtumaa varten tehdystä hienosta pulkkamäestä.

Kuva viime talven talvitapahtumapäivästä.

Kesätapahtuma Bootcamp jäi viime kesänä koronarajoitusten vuoksi järjestämättä, mutta toiveissa on, että tulevana kesänä sitäkin päästäisiin jo kokeilemaan. Tällöin luvassa olisi kuntoilijoille suunnattu ilta, joka toteutettaisiin tietysti ulkona, Mustavuoren monipuolisessa mäkimaastossa, yhteistyössä Pihlajalinnan kanssa.

Kuva viime talven laskettelukoulusta.

Kuva (Anni Kuutti): Rail jamit 15.1.2021

Kuva (Anni Kuutti): Rail jamit 15.1.2021

Kuva (Anni Kuutti): Mustavuoren Lähimetsä 26.9.2020

Kuva Mustavuoren Lähimetsäpäivästä 26.9.2020

Kuvat Mustavuoren Lähimetsäpäivästä 26.9.2020

Kuva (Anni Kuutti): Seikkailu Mustavuoren Heijastinlaaksossa 11.11.2020