Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Etelä-Pohjanmaa: LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa kannustaa terveysturvallisuuden vahvistamiseen

1.6.2020 - Terveys

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan hallitus on päättänyt 100.000 euron käyttörahastolahjoituksesta Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille suojavarusteiden hankkimiseen. Suojavarustehankinnoista suuri osa tullaan tekemään Etelä-Pohjalaisista yrityksistä.

Tänä keväänä koronavirusepidemia mullisti suomalaistenkin arjen. Hallituksen määräämät tiukat rajoitustoimet siirsivät koululaiset etäkouluun ja lukuisat työntekijät etätöihin. Monet yritykset joutuivat sulkemaan ovensa ainakin tilapäisesti, jotkut jopa pysyvästi. Myös LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa sulki toimistonsa asiakaspalvelulta 17.3.2020 ja on siitä saakka palvellut asiakkaita puhelimitse ja digitaalisten kanavien kautta. Nyt yhteiskunta on avautumassa asteittain kun rajoituksia puretaan.

- LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimistot avautuvat asiakaspalvelulle 1.6.2020 alkaen vaiheittain. Osa toimistoista on avoinna heti 1.6.2020, mutta osassa toimistoista palvelemme ainoastaan ajanvarauksella. Riskienhallinnan ammattilaisina meillä on velvollisuus huolehtia asiakkaidemme ja henkilöstömme turvallisuudesta, toteaa LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Juha Antikainen. Tämän vuoksi avaamme toimistojamme vaiheittain. Olemme hankkineet henkilöstömme ja asiakkaiden käyttöön suojavarusteita ja desinfiointivälineitä. Toimistoille asennetaan suojapleksit ja tarpeen mukaan asiakaspalveluhenkilöstöllämme on käytössä suojavisiirit ja maskit. Toimistoille teipataan myös etäisyyden pitämisen huomioimiseksi turvavälejä varten merkit. Luonnollisesti toimistolla tulee asioida vain terveenä, painottaa Antikainen. Kaikki turvallisuusohjeet, joita THL suosittaa on tarpeen pitää mielessä.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan hallitus on päättänyt 100.000 euron käyttörahastolahjoituksesta Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille suojavarusteiden hankkimiseen. Suojavarustehankinnoista suuri osa tullaan tekemään Etelä-Pohjalaisista yrityksistä.

- LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa näkee tärkeänä koronaviruksen nujertamisen eturintamassa työskentelevien sairaanhoidon ammattilaisten turvallisuudesta huolehtimisen, kertoo Antikainen. Tällä käyttörahastolahjoituksella mahdollistetaan osaltaan suojavarustehankintaa, mutta näimme myös hyvänä hankinnan kohdistumisen paikallisiin yrityksiin. Näinä aikoina yritystoiminnan eteen tehtävät ponnistukset ovat tärkeitä työn ja elinkeinon mahdollistamiseksi maakunnassa, toteaa Antikainen.

- LähiTapiolan lahjoitus on selkeä osoitus yhtiön halusta ottaa poikkeuksellisen kriisin aikana vastuuta eteläpohjalaisten hyvinvoinnista ylitse sen, mitä lait ja normit sekä puhdas liiketaloudellinen logiikka edellyttävät, toteaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Jaakko Pihlajamäki. Osaltamme haluamme käyttää lahjoitetut varat vastuullisesti ja mahdollisimman vaikuttavasti covid 19 –taudin leviämisen ehkäisemiseksi ja maakunnan väestön, erityisesti riskiryhmien turvallisuuden ylläpitämiseksi. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri - ja uskon voivani käyttää tässä myös kuntayhtymän jäsenkuntien ääntä - kiittää LähiTapiolaa todella merkittävästä ja tärkeästä avusta taistelussa korona-virusepidemiaa vastaan.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa on tehnyt aiemmin tänä keväänä käyttörahastolahjoitukset Suomen punaisen ristin Länsi-Suomen piirille 30.000 €, sekä Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien apuverkoston toiminnan tehostamiseen ja laajentamiseen 50.000 €.

- Näissä lahjoituksissa on ollut kyse koronaepidemian aiheuttaman kriisityön nopeasta mahdollistamisesta, joka on meille elämänturvayhtiönä tärkeää. Ihmisten selviytyminen tästä kriisistä ja heidän tukeminen matkalla uuteen normaaliin on sellaista työtä, joka kantaa tulevaisuuteen. Turvallisuuden ja taloudellisen hyvinvoinnin edistämisessä meillä LähiTapiolassa on pitkät perinteet. Olemme olleet mukana edistämässä liikenneturvallisuutta, työturvallisuutta ja paloturvallisuutta yhteistyökumppaneidemme kanssa jo vuosikymmeniä, sanoo Antikainen. Nyt on aika nostaa rinnalle myös terveysturvallisuus. Jokaisella on henkilökohtainen velvollisuus osaltaan olla tässä työssä mukana. Meillä yrityksenä ja eteläpohjalaisten elämänturvayhtiönä on oma roolimme terveysturvallisuuden edistämisessä. Nämä käyttörahastolahjoitukset ovat osa sitä työtä, toteaa Antikainen.